Tot ce trebuie sa stii despre microfoanele spion

0
162

Cu cat tehnologia avanseaza, cu atat posibilitatile de a o utiliza in scopuri foarte diverse devin mai variate si mai interesante. De exemplu, pe piata au aparut microfoane spion, pe care oamenii le pot folosi pentru a obtine inregistrari ale unor discutii care se poarta in mod secret. Este vorba despre dispozitive care pot fi montate in diverse incaperi si care capteaza semnalul acustic, transmitandu-l pe o anumita unitate de receptie.

Principalul avantaj al persoanelor care utileaza microfoanele este ca pot asculta discutiile altor persoane in timp real. Pentru a alege insa cele mai bune modele, toata lumea trebuie sa stie care sunt caracteristicile tehnice ale dipozitivelor de ascultare de calitate.

Tehnologie

In ceea ce priveste tehnologia, in magazine exista doua tipuri de microfoane, respectiv cele dedicate interceptarii localizate si microfoanele cu interceptare la distanta. Persoanele care isi doresc sa asculte foarte clar ceea ce se intampla intr-un anumit loc trebuie sa opteze pentru modelele localizate.

Ele pot fi montate in anumite locuri, iar sunetele pot fi ascultate pe o anumita raza. Din pacate, microfoanele pentru interceptare sunt destul de usor de gasit si nici nu sunt practice in situatia in care persoanele care sunt ascultate se muta intr-o alta incepere.

Functii

In ceea ce priveste functiile microfoanelor, ele sunt diverse. De exemplu, exista modele folosite strict pentru inregistrari, modele speciale pentru telefon si modele care inregisteaza si video, pe langa partea audio. In cele mai multe dintre cazuri, microfoanele pot fi ascunse in diferite obiecte, incepand de la brelocuri pentru chei, pixuri sau stick-uri USB pana la ursuleti de plus.

Cei care le folosesc trebuie sa aiba insa foarte multa grija cand le monteaza, pentru ca trebuie sa fie in proximitatea lor pentru a le porni si pentru a le opri. Fara indoiala, microfoanele tip wireless sunt cele mai bune, intrucat dispozitivele sunt configurate astfel incat sa adaposteasca si o cartela GSM. Astfel, utilizatorul poate asculta conversatiile telefonice ale persoanei careia ii plaseaza microfonul.

Optiunea Call

O alta functie foarte interesanta de care pot dispune microfoanele este functia Call. Practic, atunci cand in incaperea in care a fost montat un microfon incep sa se auda sunete, persoana care l-a instalat primeste un apel pe telefon. Dispozitivele pornesc imediat, pe baza unei comenzi vocale, ceea ce inseamna ca niciun detaliu nu va fi ratat.

Parametri de functionare

Raza de actiune si autonomia sunt doua elemente foarte importante la microfoanele spion. In cazul modelelor cu localizare fixa, cei care le folosesc trebuie sa beneficieze de o raza de detectie pentru activare vocala de minimum 10 metri.

In cazul utilizarii continue, recomandabil este ca modelul ales sa poata reda cel putin 60 de minute de convorbire, ceea ce inseamna ca acumulatorul intern trebuie sa fie foarte rezistent atunci cand microfonul este activat. Noile tehnologii presupun avantaje la care nimeni nici macar nu s-ar fi gandit acum 100 de ani, ba chiar nici acum 50 de ani. Este vorba despre activitati care se pot intreprinde de la distanta, asa cum este cazul ascultarii unor discutii purtate in secret, de exemplu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here