Terapia psihologica

0
490

Chiar daca din ignoranta unele persoane inca fac confuzie intre psiholog si psihiatru, trebuie stiut ca serviciile puse la dispozitie de un cabinet psihologic sunt multiple, dar mai ales benefice din foarte multe puncte de vedere. Romanilor inca le lipseste o educatie corecta in ceea ce priveste beneficiile aduse de terapia psihologica, fie ea de grup,  terapie de cuplu sau individuala.

Atunci cand in relatia dintre soti apar anumite probleme ce ameninta sa strice armonia sau chiar familia, este foarte indicat sa se apeleze la o forma de terapie de cuplu. In cazul sedintelor de terapie toate informatiile dezvaluite sunt confidentiale, asadar nu trebuie sa aveti retineri in ceea ce priveste acest aspect. Psihologul stie sa foloseasca in interesul dumnevoastra tot ceea ce spuneti sau dezvaluiti in cadrul unei sesiuni terapeutice si nu va dezvalui unei terte parti ceea ce se discuta. Apeland la terapia de cuplu veti putea sa va mediati conflictele existente, sa comunicati mai eficient unul cu celalalt, sa va rezolvati impreuna problemele, sa analizati obiectiv toate aspectele, pozitive sau negative, ale relatiei dumneavoastra. Un terapeut bun nu va va oferi solutii la problemele cu care va confruntati, ci va va ghida astfel incat dumneavoastra si partenerul de cuplu ca gasiti impreuna cea mai buna rezolvare, sa constientizati natura problemelor sau dificultatilor cu care va confruntati si mai ales sa gasiti exact motivul adevarat al neplacerilor.

Este foarte usor ca in zilele noastre sa gasiti un cabinet psihologic, mai dificil este insa sa gasiti exact acel terapeut care sa rezoneze cu dumneavoastra, care sa va ajute cu adevarat. Pentru ca o terapie sa fie cu adevarat benefica este necesar sa identificati acel psiholog care va face sa va simtiti confortabil in preajma sa, care stie sa va faca sa va dezvaluiti chiar si cele mai ascunse ganduri sau insatisfactii, fara a va simti cumva stingheriti si fara sa aveti senzatia ca sunteti cumva judecati. Este foarte important ca atunci cand mergeti la terapie de cuplu sa spuneti tot adevarul, sa evidentiati toate problemele si aspectele care va nemultumesc si sa comunicati eficient, sa fiti deschisi la dialog si la schimbare. Camelia Dracsineanu este genul de terapeut care reuseste sa integreze terapiile sistemice, cu cele narative si cele strategice oferind astfel sedinte de psihoterapie personalizate fiecarui client in parte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here