Tensiunea oscilanta

0
511

Tensiunea arteriala reprezinta presiunea exercitata de coloana de sange asupra peretelui vascular in timpul contractiei si relaxarii ritmice a inimii. Tensiunea arteriala are doua componente, respectiv presiunea sistolica si presiunea diastolica. Valorile masurate ale tensiunii arteriale ofera cadrelor medicale informatii foarte importante legate de sanatatea si buna functionare a sistemului cardio-vascular.

Atunci cand in urma masuratorilor efectuate in momente diferite se obtin valori ale tensiunii arteriale care ba sunt mai ridicate sau mai scazute decat normal, ba sunt perfect normale, se vorbeste despre tensiune oscilanta. In general, la persoanele car nu sufera de afectiuni cardio vasculare, apar situatii cu tensiune oscilanta in urma unor eforturi mari, a unor emotii puternice, dupa mese prea incarcate, etc. In sine, aceasta tensiune oscilanta nu reprezinta o afectiune serioasa, insa genereaza o stare de disconfort persoanei.

Se poate vorbi, in cazurile de tensiune oscilanta de cauze diferite: stres puternic si prelungit, anumite medicamente (mai ales anticonceptionalele si anti-inflamatoarele), stari generate de alte afectiuni ale organismului, temperatura ridicata, infectii, dezechilibre hormonale, aport crescut de sare, deshidratarea, alergii, insuficienta cardiaca, etc. Ca sa se puna corect de catre medic un diagnostic de tensiune oscilanta aceste cauze trebuiesc eliminate si este necesara efectuarea de investigatii amanuntite, pentru a se elimina din calcul si anumiti factori predispozanti sau ocazionali. In tensiune oscilanta ca simptome sunt enumerate urmatoarele: dureri de cap, ameteli, stari de confuzie sau chiar de lesin, furnicaturi sau amorteli ale membrelor, pierderea echilibrului, vedere incetosata. Exista insa persoane care au tensiune oscilanta cu simptome reduse sau chiar absente si care, in urma unor controale de rutina sau in urma investigarii medicale pentru alte afectiuni sunt diagnosticate ca avand probleme legate de tensiunea arteriala.

De aceea, dupa o anumita varsta, este indicat sa se efectueze periodic masuratori ale tensiunii arteriale. De pe site-ul sendo.ro puteti achizitiona tensiometre la preturi avantajoase si de calitate superioara, care permit masurarea cu exactitate a tensiunii arteriale chiar la domiciliu. Tensiometrele Sendo sunt usor de utilizat chiar si de catre persoane care nu au niciun fel de  pregatire medicala. Folosind tehnologie japoneza, tensiometrele Sendo sunt foarte rezistente si precise, fiind foarte usor de utilizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here