Telefonul “se misca” incet sau se blocheaza? Cateva sfaturi utile.

0
5438

Telefoanele de tip smartphone au devenit aproape parte integranta din vietile noastre, caci pe langa scopul lor primordial, acela de a efectua si a receptiona apeluri, am ajuns sa le folosim pentru a naviga pe Internet, pentru a discuta cu prietenii pe retelele de socializare, pentru a citi sau trimite email-uri, pentru a vedea clipuri sau a asculta muzica, etc…..  ?? si ce faci daca se blocheaza telefonul??

Exista insa situatii in care, telefoanele, dupa o anumita perioada de timp, incep sa nu mai functioneze la fel de rapid si de bine, incep sa “se miste” prea lent, lucru care este cu adevarat neplacut. Exista foarte multe motive pentru care se intampla acest lucru.

Sfaturi pentru atunci cand se blocheaza telefonul:

In continuare, vom incerca sa va dam cateva pont-uri pe care le puteti folosi pentru a scapa de aceste neplaceri atunci cand vi se blocheaza telefonul:

 1. Verificati daca nu cumva a aparut o versiune superioara de soft a sistemului de operare si eventual incercati sa va up-date-ati telefonul.
 2. Reveniti la setarile initiale din fabrica. Gasiti AICI un material care va explica, cum se face.
 3. Folositi o aplicatie sau un program conceput special pentru a sterge din registrii sistemului de operare tot ceea ce nu este necesar si va reduce viteza de rulare (de exemplu “Clean Master”).
 4. Asigurati-va ca nu v-ati virusat telefonul atunci cand ati descarcat vreun soft si instalati un sistem antivirus.
 5. Dezinstalati toate programele si aplicatiile pe care nu le folositi! (De asemenea, verificati daca nu cumva atunci cand ati instalat o aplicatie, pe langa ea nu s-au instalat si altele, nedorite de catre dumneavoastra).
 6. Renuntati la imaginile animate de pe ecranul principal sau fundal, dar si la alt tip de animatii.
 7. Puteti sa limitati sincronizarea automata pentru anumite aplicatii.
 8. Din cand in cand stergeti cokie-urile si memoria cache.
 9. Stergeti din memorie acele fisiere care nu mai sunt necesare sau descarcati fotografiile mai vechi, pentru a crea mai mult spatiu.
 10. Verificati widget-urile care au tendinta de a se actualiza sau up-date-a prea des si eventual mai eliminati din ele.
 11. Atentie la numarul de jocuri pe care le aveti! Acestea au tendinta de a ocupa spatiu si a consuma din resurse.
 12. Atentie la aplicatiile care ruleaza in fundal, fara ca dumneavoastra sa fiti constienti de acest lucru.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here