Sigilarea dintilor la copii – importanta

0
869

In ultimii ani a aparut un nou trend in lumea stomatologiei: sigilarea dintilor la copii. Multi parinti nu au auzit despre acest procedeu de sigilare dentara sau detin prea putine informatii despre acest subiect. Insa toti parintii au in comun un anumit lucru: isi iubesc enorm copii si vor sa faca tot ce le sta in puteri pentru a le oferi acestora o viata cat mai fericita si lipsita de griji, cat si ingrijire medicala de cea mai buna calitate.

Sigilarea dentara la copii este un procedeu prin intermediul caruia se realizeaza prevenirea aparitiei cariei. Se stie ca problemele cu dantura sunt foarte neplacute, dar si dureroase, mai ales pentru cei mici. Exista situatii in care, chiar daca se respecta igiena orala si se face periajul corect al dintilor, tot pot sa apara carii. Pentru a preintampina aparitia acestui gen de probleme, cel mai sigur si eficient proces este acela de sigilare dentara. Sigilarea dintilor presupune acoperirea acestora cu un material composit special, care impiedica atacul cariei dentare. Procesul in sine nu este deloc dureros si dureaza cateva minute pentru fiecare dinte sau masea in parte. Este recomandat ca pentru sigilarea dintilor la copii sa va adresati clinicilor specializate in stomatologie pediatrica. Gasiti un astfel de centru pentru copii la Clinica Trident, care ofera micilor pacienti cele mai bune conditii si servicii, unde puteti beneficia de sigilarea dintilor la pret avantajos.

 

Avantaje cand alegem sigilarea dintilor

Sigilarea dintilor are foarte multe avantaje pentru cei mici: impiedica atacul bacteriilor asupra danturii, preintampina aparitia durerilor cauzate de carii, este cea mai eficienta metoda prin care cei mici vor avea toata viata o dantura frumoasa si sanatoasa. Chiar si pentru parinti acest procedeu aduce beneficii, deoarece vor fi scutiti de neplacerea de a asista la suferinta copiilor provocata de durerile date de carierea dintilor acestora, nu vor trebui sa plateasca pentru interventii stomatologice ulterioare (sigilarea dintilor ca pret presupune costuri mult mai mici decat cele necesare pentru plombari sau implantari dentare ulterioare!), etc. Este mai usor sa prevenim, decat sa tratam, iar sigilarea dintilor este cea mai eficienta metoda de preventie a aparitiei cariilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here