Securitatea datelor trebuie sa fie prioritatea numarul unu in IT

0
463

Securitatea datelor este una dintre cele mai mari provocari IT. Traim intr-o adevarata era a evolutiei tehnologiei si aproape ca nu mai exista domeniu de activitate care sa nu fi fost digitalizat. In conditiile in care contabilitatea firmelor, corespondenta, operatiunile bancare, baza de date a clientilor, etc se realizeaza, desfasoara sau stocheaza acum in format digital, noua provocare cu care se confrunta cei care lucreaza in domeniul IT este securitatea datelor. Cu atat mai mult cu cat numarul atacurilor informatice s-a inmultit simtitor in ultimii 10 ani, iar sistemele informatice sunt in permanenta luate cu asalt de diversi virusi. Este extrem de important ca orice companie, indiferent de marimea sa, sa investeasca timp si bani pentru a putea beneficia de securitate IT optima.

Cand vine vorba de securitate IT lucrurile trebuiesc tratate cu maxima seriozitate si este recomandat sa se apeleze la serviciile profesioniste oferite de companii de specialitate. Chiar daca acest fapt implica anumite costuri, asa cum zice o vorba din batrani, “paza buna, trece primejdia rea”. Este mai bine sa achitati o taxa lunara si sa stiti ca toate informatiile sunt in siguranta, decat sa incercati ulterior sa reparati neplacerile provocate de un atac informatic.

Primul pas pe care trebuie sa il faceti pentru a va asigura ca toate informatiile legate de compania dumneavoastra sunt si vor fi in siguranta este sa solicitati realizarea unui audit IT. Prin realizarea unui audit IT se face examinarea si evaluarea tehnologiei informatiilor de infrastructura, a politicilor si a operatiunilor unei organizatii, astfel incat sa aflati concret care sunt punctele slabe ale sistemul de securizare a datelor si ce demersuri sunt necesare pentru ca acesta sa fie sigur. Scopul unui audit IT este de a evalua designul de control intern al sistemului si eficacitatea sa. Aceasta include, eficienta si securitatea protocoalelor, procesele de dezvoltare, precum si supravegherea, etc.

Fixmypc ofera clientilor sai servicii complete de securitate a datelor informatice: audit securitate IT, instalarea, configurarea si testarea componentelor hardware si software, criptare, etc., astfel incat toate datele informatice ale companiei dumneavoastra sa fie securizate la cel mai inalt nivel. Serviciile oferite sunt personalizate in functie de nevoile clientului, iar preturile sunt foarte rezonabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here