Samsung Galaxy Tab 2 (10.1”) si Galaxy Tab 2 (7”)

0
750

Este deja evident pentru toata lumea ca tabletele castiga din ce in ce mai mult teren in vietile noastre si pe piata de profil, iar fabricantii le fac din ce in ce mai performante, astfel incat in scurt timp nici macar nu ne vom aminti ce era acela un desktop sau un laptop. Este era tehnologiei iar evolutia este fulminanta. Nici nu apuca bine sa se “raceasca” un produs aparut pe piata ca apare un altul si mai bun, si mai “tare”.

La fel de incontestabila, (poate doar pentru moment!), este si suprematia tabletelor de la Apple. Mai ales a  celor de generatie trei. Insa pretul destul de ridicat le face sa  nu fie accesibile chiar tuturor. Iar concurenta stie acest lucru. Cei de la Samsung au lansat doua produse mult mai accesibile si destul de performante si de aceea este posibil sa inregistreze chiar vanzari mai mari decat Apple: Samsung Galaxy Tab 2 (10.1”) si Galaxy Tab 2 (7”).

Haideti sa analizam un pic avantajele si dezavantajele acestor doua tablete, dar si performantelelor, in raport (sau nu neaparat) cu liderul de piata de acum.

Asa cum spuneam marele avantaj al acestor doua tablete este dat de pretul mai redus decat al iPad3, dar si greutatea lor mai redusa le face sa fie mai usor de purtat si manevrat, dandu-le astfel inca o bila alba.

Ambele tablete opereaza cu Ice Cream Sandwich (Android 4.), au procesoare dual- core de 1 GHz si 1GB RAM, si pot receptiona date cu pana la 21 Mbit/s (HSPA+), au Bluetooth 3 si n- WLAN. In plus ambele au o memorie de 16GB, ce poate fi extinsa cu ajutorul unui card, datorita slotului de MicroSD. De asemenea, cele doua tablete pot folosite si pe post de telefon mobil, cu sau fara accesorii suplimentare. Trebuie amintit si faptul ca ambele tablete se bucura de o autonomie a bateriei de peste 6 ore (evident ca bateria tabletei de 10” are o autonomie mai mare)

Diferentele evidente dintre cele doua tablete de la Samsung sunt date atat de pret, cat si de dimensiunile ecranelor si implicit a rezolutiei lor (1280 x 800 pixeli pentru tableta de 10,1 inchi şi de 1024 x 600 pixeli pentru cea cu ecran de 7 inchi).

Din punctul meu de vedere cele mai mare dezavantaje a celor doua tablete Samsung sunt date de calitatea destul de slaba a camerelor si implicit a fotografiilor, dar si de faptul ca ecranele LCD reflecta puternic lumina, asa ca este destul de dificil de urmarit un film sau de lucrat pe tablete la lumina soarelui.

In rest pot spune ca au sanse reale sa devina concurente periculoase, din punct de vedere al vanzarilor, pentru cei de la Apple. Sunt produse bune la pretul pe care il au. Iar pretul va face cu adevarat diferenta in acest caz.

Pentru detalii despre pret va rugam sa accesati pret Samsung Galaxy Tab 2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here