Samsung Galaxy S5- barfe, speculatii sau doar un preludiu pentru o lansare grandioasa?

0
1782

Ori de cate ori se anunta, direct sau indirect, lansarea unui gadget special, de obicei de la un brand celebru, incep supozitiile, zvonurile, speculatiile si asa mai departe. O vorba veche romaneasca spune ca nu iese fum fara foc. Eu cred ca de fapt si de drept este o strategie a producatorilor de a “scapa”, ca din greseala, anumite informatii, doar pentru a atata mass-media si a starni curiozitatea utilizatorilor, pentru a putea atrage atentia opiniei publice.

Toti suntem atrasi de chestiile ascunse, intr-un fel sau altul. Sa dezlegi un mister, sa afli un secret, este o chestiune care ne face cumva sa ne simtim bine si curiozitatea nativa ne va indemna intotdeauna sa incercam sa aflam cat mai multe. Cred ca pe asta se bazeaza si cei de la Samsung, mai ales ca toata lumea se asteapta ca Samsung Galaxy S5 sa fie si mai si decat ce a fost Galaxy S4.

Adevarul este ca exista o presiune imensa pusa pe cei de la Samsung, caci este destul de dificil si chiar costisitor sa lansezi mereu device-uri din ce in ce mai performante si sa folosesti tehnologii noi si nemaivazute, pentru a impresiona cei mai aspri critici, si anume clientii!


Asadar, incerc sa va pun la curent cu cele mai recente zvonuri in ceea ce priveste noul Sansung S5: prima veste- se pare ca telefonul va avea carcasa din aluminiu! N-ar fi rau! Sincer, chiar mi se pare si elegant si practic un telefon cu o astfel de carcasa, caci macar stii ca nu se distruge asa usor.

Al doilea zvon este legat de ecranul telefonului, care nu va fi AMOLED, asa cum se astepta, ci va fi un display HD LTPS cu diagonala de 5,25 inch si o desnsitate de 560 dpi, la o rezolutie de 2560 x 1440 pixeli.

Al treilea zvon este legat de procesor, ce va fi clar quad-core, si care se presupune ca va veni in doua variante: Qualcomm Snapdragon 805 sau Exynos (cea mai noua varianta de procesor!) si va beneficia de o memorie RAM de 3 GB (asta e cu adevarat impresionant!)

Al patrulea zvon mi s-a parut de domeniul SF, caci se presupune ca va avea un senzor de amprentare digitala sau unul de citire a retinei. La ce ar putea folosi, zau ca nu inteleg, ca nu cred ca cineva isi va stoca secrete de stat in telefon. Sau poate este pentru ca sa nu afle partenerii de viata cand cineva calca stramb… Inca nu m-am dumirit!

In ceea ce priveste camera foto/ video principala, “barfoteca” spune ca va avea senzor de 16 MP, iar sistemul de operare va fi Android 4.4 KitKat!

Ultimul zvon este legat de data lansarii, care variaza, in functie de sursa, intre martie si aprilie. Despre pret se presupune ca va fi in jur de 650 si 800 de euro, insa este posibil sa avem parte de surprize!

Tot ce ne ramane de facut este sa asteptam sa vedem cu ochii nostri cum va arata noul model de la Samsung! Pana atunci, va urez imaginatie bogata si multa rabdare!

 

 

  • [bws_related_posts]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here