Samsung Galaxy S4 versus Galaxy S3

0
610

Ambele telefoane sunt superbe, din punctul meu de vedere, insa trebuie sa ne pastram oviectivismul si sa ii dam Cezarului ce i se cuvine de drept: S4 este superior lui SIII! Iar acest lucru este demonstrabil cu argumente logice si fapte!

Cand vine vorba de design, se constata ca seamana mult cele doua telefoane, insa S4 este mai mare in dimensiuni, deoarece are ecranul mai mare. Asadar, ecranul lui S4 este de 5”, are o rezolutie de 1920 x 1080, este super AMOLED si este protejat de Gorilla Glass 3 si are o densitate a pixelilor de 441, pe cand S III are un ecran super AMOLED, dar de 4,8”, cu o rezolutie de 1280 x720 si o densitate de pixeli de numai 306, asadar S4 conduce detasat aceasta comparatie.

Cand vine vorba de procesoare, iarasi este destul de usor sa facem departajarea, caci trebuie sa comparam Quad-core Snapdragon 600 sau Exynos 5 Octa chipset a lui S4 fata de Exynos 4212 Cortex-A9 al lui SIII, dar si viteza de 1,6 GHz cu cea de 1,4 GHz. Cand vine vorba de memorie RAM, din nou S4 conduce cu 2MB, fata de 1 MB a lui SIII.


In ceea ce priveste camerele foto/video, din nou descoperim, la o analiza comparativa, ca S4 este in avantaj, caci are camera principala de 13 MP fata de 8MP a lui SIII, iar cea secundara de 2MP cu 1080p fata de 1,9MP si numai 720p. Si variantele de sistem de operare folosite difera, caci S4 are o versiune mai noua, imbunatatita.

Acestea ar cele mai importante repere cand vine vorba de o analiza comparativa. Insa S4 beneficiaza de multe alte calitati, care il departajeaza lejer de fratele sau S III, si ma refer aici la senzorii de umiditate si temperatura, la activarea unor aplicatii prin simpla trecere a degetului prin aer (air gesture), la posibilitatea de a-l incarca wireless, la faptul ca poate face poze simultan cu ambele camere si poate adauga 5 secunde de sonor la o fotografie, la faptul ca are LTE, ca poate fi folosit si pe post de telecomanda, etc. Nu cred ca are sens sa mai insirui aici toate caracteristicile pentru ca puteti gasi in recenzia pe care am facut-o anterior lui S4.

Cu toate acestea, trebuie sa amintim insa si faptul ca si S III are cateva proprietati care il fac sa fie atragator si poate chiar inscrie vreo cateva puncte in fata lui S4: in primul rand pretul, care este  mai mic, apoi S III are radio, iar pentru unele persoane acest lucru este important. Nu stiu daca cei de la Samsung vor avea sau nu interesul de a imprumuta si lui S III anumite aplicatii pe care le are S4, insa exista si aceasta posibilitate. Iar in acest caz S III va deveni un competitor redutabil al lui S4.

In loc de concluzie: ambele telefoane sunt foarte bune si au specificatii atragatoare. Nu pot spune ca nu mi-as dori un S4, insa as fi fericita chiar si cu un SIII, mai ales daca se vor mai face cateva up-grade-uri la el. Cred ca cei de la Samsung sunt incantati ca au pe podium doua telefoane foarte competitive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here