Recuperator de caldura – avantaje

0
371

Costurile legate de incalzirea sau racirea locuintelor sau spatiilor publice au crescut de mult in ultimii ani, asa ca era firesc sa apara tehnologii care sa ne ajuta sa mentinem valoarea facturilor la niste cote acceptabile. Cea mai buna optiune, atat pentru consumatorii casnici, cat si pentru cei de nivel industrial o reprezinta achizitionarea unui recuperator de caldura.

Acest dispozitiv minunat are o dubla functie, fiind practic un sistem de ventilatie dublu: pe de o parte realizeaza evacuarea aerului viciat din incapere, iar pe de alta realizeaza admisia de aer curat din exterior. Insa abia acum se vede eficienta acestui sistem: este recuperata caldura evacuata odata cu aerul viciat si este folosita pentru incalzirea aerului curat care patrunde de la exterior, astfel incat nu se pierde aproape deloc caldura, ci este transformata. In timpul iernii, aerul curat ce patrunde in incapere este deja incalzit, iar costurile legate de incalzirea termica sunt astfel mult reduse. Folosind acelasi principiu de functionare, vara, este “salvat” aerul rece provenind de la instalatia de aer conditionat, astfel incat aerul curat de afara, care patrunde in incapere este deja racit, mentinandu-se astfel o temperatura optima in camera, cu un cost minim. De precizat, admisia si evacuarea aerului se fac simultan, insa fluxurile de aer nu se intalnesc si nu se amesteca.

Recuperatorul de caldura PRANA este cel mai bun sistem de ventilatie si in acelasi timp si cea mai buna metoda de a face o economie substantiala atunci cand vine vorba de facturile pentru incalzire (generate de functionarea centralei termice) sau pentru curent electric (pentru instalatia de aer conditionat pe timpul verii). Folosind acest recuperator de caldura puteti recupera pana la 91% din caldura ce se pierde pe timpul iernii atunci cand aerisiti incaperea.

La baza recuperatorului de caldura PRANA se afla un schimbator de caldura din cupru, care printr-un sistem foarte bine studiat, reuseste sa faca transfer de caldura sau de aer rece, dupa caz. Daca doriti sa aflati cat mai multe informatii despre acest recuperator de caldura, va recomand sa accesati site-ul oficial pranaromania.ro unde puteti chiar sa vizualizati si filmulete pentru a intelege cat mai bine principiul de functionare al sistemului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here