Ce puteti face pentru a preveni incalzirea telefoanelor mobile

0
525

In articolul anterior (incalzirea telefoanelor) am analizat cateva situatii in care incalzirea telefonului mobil este cumva fireasca. Acum vom incerca sa va prezentam cateva solutii care sa va ajute sa va protejati telefoanele mobile de supraincalzire.

Chiar daca noile tipuri de telefon beneficiaza de huse foarte frumoase si chiar utile, trebuie sa stiti ca unele dintre acestea sunt raspunzatoare de supraincalzirea gadget-urilor dumneavoastra. Unele dintre aceste huse sunt confectionate din materiale care nu lasa caldura rezultata din utilizarea in sine a telefonului sa se disipe, astfel incat acestea ajung sa se supraincalzeasca. In caz de incalzire nefireasca a dispozitivului, inlaturati husa cateva zile si vedeti diferenta!

Un alt obicei daunator telefonului dumneavoastra este plasarea acestuia direct la soare atunci cand petreceti timp in aer liber sau cat timp conduceti ori amplasarea sa in buzunarele intime ale hainelor. Si corpul uman are temperatura proprie si degaja circa 200 de Watti, astfel incat telefonul dumneavoastra risca sa se supraincalzeasca. Incercati sa alegeti cu grija locurile in care va tineti telefonul.

Exista unele aplicatii pentru telefoane care suprasolicita procesorul si duc la incalzirea peste masura a acestuia. Este recomandat sa utilizati cate o aplicatie pe rand, daca doriti sa nu va supraincalziti telefonul si sa va consumati foarte rapid bateria. Daca insa constatati ca telefonul incepe brusc sa se supraincalzeasca dupa ce ati instalat o anumita aplicatie este bine sa dezinstalati rapid acel program. Unele aplicatii pot dauna telefonului sau pot contine virusi ce va distrug telefonul.

Daca nu le folositi ar fi bine sa opriti Bluetoot-ul, Wi-Fi-ul sau alte programe de conectivitate. Acestea consuma resursele telefonului si suprasolicita si procesorul, cand sunt si alte aplicatii deschise.

Exista situatii in care se constata o incalzire exagerata a telefonului in timpul incarcarii. In acest caz sunt doua posibilitati: ori incarcatorul s-a defectat si nu mai incarca in mod corespunzator, ori bateria este de vina. Primul pas ar fi sa incercati sa va incarcati telefonul cu un alt incarcator, pentru a elimina primul “suspect”. Daca situatia nu se schimba este cazul sa va schimbati bateria!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here