Mi-am pierdut telefonul. Ce sa fac?

0
638

Exista situatii in viata in care pierdem sau ni se fura bunurile. De departe, cel mai dramatic astfel de moment pentru generatiile actuale o reprezinta pierderea sau furtul telefonului. Pana si eu mi-am pierdut telefonul si aproape ca nu conteaza atat de mult aparatul in sine, cat datele stocate in acesta: agenda cu numerele de telefon, fotografiile sau alte date personale. In era tehnologiei exista multe informatii stocate intr-un astfel de dispozitiv, care a devenit oarecum o prelungire a noastra si face parte integranta din viata cotidiana.

In cazul in care va pierdeti telefonul sau este furat, trebuie neaparat sa actionati in cel mai scurt timp posibil. Iata cativa pasi pe care este bine sa ii urmati:

  1. Luati imediat legatura cu operatorul de telefonie mobila care va furnizeaza servicii pentru a bloca abonamentul. In cazul in care modelul telefonului permite blocarea acestuia de la distanta, unii operatori pot sa efectueze aceasta operatie dupa ce le furnizati seria si numarul de identificare al aparatului.
  2. In cazul in care obisnuiti sa faceti plati prin intermediul telefonului mobil trebuie sa anuntati banca pentru a bloca orice tranzactie. In acest fel nu riscati sa va treziti si cu o gaura in buget.
  3. Este recomandat sa va schimbati parolele de la adresele de email si de la conturile de pe platformele de socializare, mai ales daca le accesati de pe telefonul mobil. Avem tendinta de a ne usura viata si de multe ori optam pentru cea mai comoda solutie atunci cand vrem sa ne log-am de pe telefon la aplicatiile folosite, iar acest lucru poate sa fie periculos in cazul in care ne este furat telefonul.
  4. In cazul in care era telefonul de firma este bine sa va anuntati angajatorul pentru a preintampina anumite neplaceri ulterioare.
  5. Daca aveti instalata o anumita aplicatie care va permite sa va formatati telefonul de la distanta, nu ezitati sa o folositi. In acest mod va asigurati ca cei care v-au furat telefonul nu vor avea acces la datele dumneavoastra personale.
  6. Anuntati politia despre furt!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here