Noul Android are o denumire si mai dulce – Kit Kat

0
1717

Si s-a lansat si ultima varianta de Android, care, ca si celelalte, are o denumire destul de stranie pentru un sistem de operare: Kit Kat. Banuiesc ca cei care l-au creat au o adevarata pasiune pentru dulciuri, caci altfel nu imi pot explica alegerea numelor…toate sistemele de operare au denumirea unor dulciuri deja consacrate.

Asadar sistemul de operare Android versiunea 4.4 Kit Kat a fost lansat! Ceea ce m-a impresionat in mod placut este faptul ca acest sistem de operare este conceput si pentru telefoanele mai putin dotate din punct de vedere tehnic.

Noul sistem de operare vine cu anumite schimbari, destinate sa imbunatateasca viata tuturor utilizatorilor, indiferent daca acestia sunt persoane fizice sau juridice, daca folosesc aparate ultimul racnet sau telefoane mai vechi.


Cea mai vizibila schimbare este cea de design, caci acesta a devenit mai simplu si mai accesibil, cu pictograme mai mari si bara de notificari si de status translucente, care dispare atunci cand intrati intr-o aplicatie.

Google Now devine mult mai mult decat un asistent personal, caci va ofera informatii utile, indiferent de situatie, poate fi activat foarte usor, cu un singur gest de swipe, va localizeaza si va ofera informatii de interes local.

android_kitkat_napolitana

Ce mi s-a parut mie a fi demn de luat in consideratie si de laudat, este faptul ca folosind acest sistem de operare, Chrome consuma mai putine resurse decat pana acum, iar resursele telefonului, indiferent daca sunt mai mici sau mai mari sunt economisite.

Alte noutati aduse de acest sistem de operare sunt: reducerea zgomotului si cresterea calitatii imaginii, folosirea fisierelor de Box, Dropbox, Google Drive si Cloud; platforma pentru tranzactii sigure prin NFC, dozajul senzorilor pentru reducerea si optimizarea consumului de energie, posibilitatea de full-screen prin eliminarea barei superioare, implementarea platformei Chromium WebView  (pentru HTML5, CSS3 si Java), audio tunneling, functia IR Blasters, pedometru si Android Device manager, care va permite sa va gasiti telefonul la distanta. Iar noutatile nu se opresc aici. Abia astept sa pun mana pe un telefon cu acest sistem de operare, pentru a va putea vorbi, mai in cunostinta de cauza, despre acest nou sistem de operare.

android-kit-kat-ciocolata

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here