Nokia Asha 501 – Review

0
652

Din dorinta de a recupera macar o pozitie in topul brand-urilor de telefoane, dupa ce anul trecut au pierdut cateva locuri, cei de la Nokia s-au hotarat sa incerce o noua strategie: sa scoata pe piata smartphone-uri ieftine, accesibile oricui.

Telefonul Nokia Asha 501 are un aspect foarte tineresc, deoarece variantele de carcase vin in culori foarte vii, chiar electrice (rosu, galben, verde, turcoaz, dar si alb si negru). Personal mi se pare ca este destul de mare, dar si mai gros decat celelalte telefoane Nokia cu care ne-am obisnuit.

Asha 501 are un ecran de 3”, TFT multitouch capacitiv (multitouch cu 2 degete), dar care are o rezolutie destul de slabuta, de 320 x 240 pixeli.  Momentan producatorii nu au specificat ce tip de procesor sau GPU va avea telefonul, insa se stie cu siguranta ca sistemul de operare este Asha 1.0, despre care precizeaza ca este foarte eficient, ceea ce inseamna un consum redus al bateriei.


Apropos de baterie: aceasta are 1200 mAh, iar cei de la Nokia sustin ca poti vorbi 17 ore linistit, iar in standby ofera o autonomie de 1152 ore.  Asta inseamna ca veti uita de incarcator timp de cel putin o saptamana!

In ceea ce priveste memoria interna, aceasta este de 128 sau 64 MB  memorie RAM, in functie de varianta de telefon pentru care optati, iar memoria flash este de 4 GB, insa poate fi extinsa cu carduri de memorie pana la 32 GB. Telefonul mai este dotat cu o camera foto/video de 3,15 MP, aparat radio, Bluetooth, USB si o serie de aplicatii preinstalate. Sa nu va imaginati ca daca are sistem de operare Asha nu veti putea accesa platformele de socializare Facebook, Twitter, Linkedin sau Youtube. Producatorii s-au gandit la tot!

La sfarsitul lunii Iunie Nokia Asha 501 va fi lansat in circa 90 de tari, iar pretul pentru varianta single-SIM va fi de 99 de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here