Nokia a lansat tableta Lumia 2520 – specificatii de top

0
577

In cadrul evenimentului Nokia World, care s-a desfasurat la Abu Dhabi, Nokia a dezvaluit lumii prima tableta produsa de catre companie. Chiar daca existau ceva zvonuri pe piata gadget-urilor, lumea nu era convinsa ca aceasta lansare va avea loc, mai ales ca primele informatii despre ea au aparut in urma cu mai bine de 18 luni. Iata ca din nou s-au confirmat “barfele”, iar tableta cu sistem de operare Windows RT 8 a vazut lumina zilei.

Avand in vedere celebritatea brand-ului finlandez, nimeni nu poate spune ca nu are mari asteptari de la aceasta tableta. In definitiv, Nokia este poate cea mai cunoscuta si mai  veche marca de telefoane de pe piata.

Tableta are un design mai mult decat interesant, caci este realizata din policarbonat si pare a fi turnata dintr-o singura bucata. Deja celebri pentru culorile folosite la carcasele telefoanelor, cei de la Nokia s-au jucat si de aceasta data, astfel ca tableta este disponibila intr-o gama mai larga de culori : rosu, cyan alb si negru.


Ce reuseste sa atraga imediat atentia la aceasta tableta este faprul ca este mai subrire si mai usoara decat s-ar putea astepta oricine si in ciuda ecranului de mari dimensiuni este un gadget foarte usor de manvrat si tinut in mana.

Dintre specificatiile tabletei as vrea sa mentionez: ecranul cu diagonala de 10,1” Full HD, protejat de Gorilla Glass, cu o rezolutie de 1080p (1920 x 1080 pixeli, poate una dintre cele mai bune rezolutii pentru o tableta), cu unghiuri de vedere foarte ample, procesorul quad-core de 2,2 GHz Snapdragon Qualcomm 800, memoria RAM de 2 GB si memoria interna de stocare disponibila pana la 32 GB cu carduri de memorie, camera principala cu senzor de 6,7 MP si camera secundara de 2 MP, bateria de 8000 mAh, sistemul de operare Windows RT 8.1, USB 3 (are 2 porturi USB!). Aditional se poate achizitiona si tastatura special creata pentru ea.

Lansarea pe piata va avea loc la sfarsitul anului acesta, iar pretul anuntat pentru America este de 499 de dolari. Ramane de vazut daca in primul trimestru al anului viitor acest gadget va ajunge si in Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here