Noile lansari Apple: iPad mini si iPad Air

0
649

Pentru a reusi sa tina pasul cu lansarile din ce in ce mai dese ale altor brand-uri, Apple a decis sa scoata pe piata doua noi produse: iPad mini si iPad Air. Cele doua tablete inca isi pastreaza aura de mister, caci nu au reusit sa “transpire” inca prea multe detalii; cel putin nu catre Europa! Chiar daca li s-a facut prezentarea oficiala, tabletele vor iesi pe piata catre sfarsitul lunii Noiembrie.

Evident ca ambele device-uri opereaza cu sistemul iOS varianta 7! Alte detalii cunoscute sunt: iPad mini are display Retina de 7,9 inch, cel mai performant tip de ecran de la aceasta ora, care ofera o experienta de neuitat atunci cand vine vorba de imagini, caci are o rezolutie de 2048×1536 pixeli, procesorul A7 este prezentat ca a fi de patru ori mai performant decat cel anterior, camera principala are senzor de 5 MP iSight, iar Wi-Fi-ul oferit este de doua ori mai rapid decat cel clasic, datorita tehnologiei MIMO.


In ceea ce priveste tableta iPad Air, aceasta are un display cu diagonala de 9,7 inch, care este tot de tip Retina si are rezolutia de 2048×1536 pixeli, acelasi tip de procesor A7 care se regaseste si pe cel mai recent telefon iPhone, avand insa in plus un senzor de miscare M7, care are un coprocesor ce va prelua informatii de la toti senzorii tabletei, pentru a va oferi cea mai buna experienta. Interesant pentru aceasta tableta este faptul ca este extrem de subtire, avand o grosime de numai 7,5 milimetri. Ca si iPad mini, iPad Air ofera o experienta wireless de doua ori mai buna decat a celorlalte devise-uri, datorita faptului ca este dotata cu 2 antene si are camera foto/video cu senzor de 5 MP iSight. Si aceasta tableta foloseste sistemul de operare iOS 7.

Ambele produse, asa cum spuneam, vor iesi pe piata luna viitoare, adica in noiembrie, insa se pare ca exista deja liste de asteptare, ceea ce inseamna ca nu chiar toata lumea va avea acces imediat la ele. Preturile de vanzare vehiculate sunt de 399 de dolari pentru iPad mini si 499 de dolari pentru iPad Air.

Despre lansarea in Romania nu se stie nimic momentan, insa nu cred ca va fi mai devreme de luna Ianuarie a anului 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here