Anul 2017 a reprezentat pentru Nintendo o revenire in forta pe piata destinata consolelor video reusind sa se impuna ca lider in cadrul acestui segment odata cu lansarea celei mai noi console din portofoliul sau si anume Nintendo Switch, un produs revolutionar care reprezinta o punte ce acopera golul intre consolele de jocuri portabile si cele destinate uzului casnic astfel ca Switch se distinge ca fiind mai degraba o consola gen 2in1.

Cu o cifra a vanzarilor de unitati ce depaseste 10.000.000 Nintendo Switch duce mai departe mostenirea unora dintre cele mai apreciate francize marca Nintendo astfel ca noile jocuri din seriile Super Mario si  Zelda ce rulează exclusiv pe Switch si anume „The Legend of Zelda: Breath of  the Wild” precum si „Super Mario Oddissey ” pot fi considerate stalpii de baza ai succesului rasunator castigat intr-un timp atat de scurt. Daca adaugam si alte cateva titluri precum Splatoon 2, Mario + Rabbits: Kingdom Battle, Doom, Rocket League precum si o surprinzatoare colectie de jocuri indie realizam ca strategia gigantului japonez a fost extrem de bine gandita astfel ca lansarea noii console este puternic sustinuta de publicarea multor jocuri de calibru care reusesc sa impresioneze clientii.

Zvonurile din mediul online cu privire la directia pe care Nintendo o va adopta in 2018 plaseaza strategia companiei in acelasi registru al varietatii, incercandu-se o astfel o continuare pentru succesul dobandit, astfel ca, la categoria jocurilor de platform 2D sunt anuntate titluri precum Kirby Star Allience şi un nou joc cu Yoshi, al carui nume nu a fost inca dezvaluit.

Categoria jocurilor de actiune primeste portarea pe noua consola a unor titluri din generatia Wii U, precum Baioneta 1 si 2, iar fanii genului RPG se pot bucura de titluri precum Lost Sphear si Project Octopath Travel, in schimb printre numele grele anuntate pentru 2018 reamintim aici MegaMan 11, Outlast, Payday 2, Wolfenstein 2 precum si mult asteptata colectie aniversara a 30 de ani Street Fighter

Tot pentru 2018 este anuntata si lansarea mult asteptatului serviciu online denumit Nintendo Switch Online care pentru o suma de 20 dolari platita anuala va ofera acces la ojocuri de tip multiplayer online, diverse discount-uri in eShop, precum si posibilitatea de a downloada jocuri clasice precum Super Mario Bros. 3, Balloon Fight si multe altele.

super mario bros 3

Referitor la programul de succes numit Virtual Console, ce ofera posibilitatea de a cumpara jocuri retro originale ce rulau pe console mult mai vechi gen NES, SNES, Nintendo 64 sau Gameboy, program ce este disponibil utilizatorilor de Wii si 3DS, în ceea ce priveste o ulterioara disponibilitate a sa pe noua consola, producatorul nu a facut pana in prezent nici un anunt.

Daca e sa facem o scurta trecere in revista a aplicatiilor disponibile pentru Switch, ei bine, pentru moment este disponibila una singura si anume Hulu care se poate descărca gratuit din eShop. Hulu este o aplicatie de streaming, intocmai cu cele tip Netflix, Youtube si Amazon Prime Video.

Toate acestea fiind spuse nu ne ramane decat sa asteptam si sa vedem care va fi evolutia pe parcursul acestui an in ceea ce priveste revolutionara consola a producatorului nipon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here