Mituri despre bicicletele electrice

0
164

Din ce in ce mai multi pasionati de mersul pe bicicleta isi indreapta astazi atentia spre gama variata de biciclete electrice disponibila pe piata, atrasi de beneficiile acestora. Insa la fel ca in cazul oricarei inovatii, exista si mituri, care uneori trebuie demontate.

Bicicletele electrice sunt grele. Este partial adevarat, insa este doar o opinie subiectiva. Varianta scurta a răspunsului este da, sunt grele. Varianta lunga: depinde. Motorul si bateria adauga intr-adevar o greutate extra bicicletei insa depinde de fiecare dintre noi daca aceasta greutate extra poate fi considerata grea sau suportabila. Daca ti se pare dificil de dus, atunci raspunsul va fi “da, bicicletele electrice sunt grele”.

Trebuie totusi sa subliniem ca greutatea extra nu va afecta mersul cu bicicleta foarte mult si se poate observa doar atuncii cand urci un deal, de pilda. Iar daca urcarea dealului ti se pare prea grea, poti sa activezi pur si simplu motorul. Greutatea extra poate fi resimtita atunci cand cari efectiv bicicleta, dar chiar si atunci e suportabil si in raport cu beneficiile este o greutate justificata.

Bicicletele pliabile se strica repede. Fals. Ai purea crede ca e real, dar chiar nu e asa. Oamenii sustin adesea ca bicicletele pliabile nu sunt foarte durabile, argumentand ca partea bicicletei care se pliaza efectiv – articulatile si balamaua sunt predispuse stricarii cu usurinta. Stiind ca in general balamalele si articulatiile sunt cumva un punct sensibil, producatorii de biciclete au facut pasi importanti catre intarirea acestor puncte problematice, prevenind orice potentiale probleme.

Rezultatul: bicicletele pliabile sunt facute in asa fel incat sa reduca sarcina greutatii asupra acestor parti mobile si sa creasca astfel durabilitatea bicicletelor. Datorita acestui fapt, bicicletele pliabile pot dura chiar mai mult decat unele biciclete obisnuite de drum.

Un lucru insa de care trebuie sa tii cont este ca primesti ceea ce platesti. Daca iti cumperi o bicicleta pliabila ieftina, atunci nu te poti plange cand incepe sa se “dezintegreze”, pentru ca ai cumparat o bicicleta facuta sa coste cat de putin posibil si nu una facuta sa dureze cat mai mult.

Bicicletele pliabile sunt lente. Fals din nou. Chiar si fara motorul electric, o bicicleta pliabila este perfect capabila sa atinga viteza medie a unei biciclete de drum. Nu vom intra in detalii tehnice complicate, dar trebuie spus ca exista la un moment dat potentialul ca viteza sa fie o problema, insa aceasta problema a fost rezolvata prin inteligenta celor care proiecteaza bicicletele electrice pliabile.

Datorita motorului electric al bicicletei, orice posibila intarziere este usor de depasit, iar bicicletele electrice pliabile nu sufera niciun handicap in ceea ce priveste viteza. Ba chiar dimpotriva, daca folosesti motorul electric vei merge mai repede decat cu o bicicleta obisnuita de drum. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here