Masina ta are nevoie de filtre aer si alte consumabile

0
553

Un sofer responsabil este foarte constient de faptul ca masina nu consuma doar carburant, ci necesita o serie intreaga de alte produse specifice pentru a functiona corespunzator. Astfel este necesara achizitionarea periodica a unor consumabile cum ar fi filtrele: filtre aer, filtru combustibil, filtru habitaclu, filtru ulei, etc. Pe site-ul autoatu.ro gasiti gama completa de filtre auto pentru diverse modele de masini la preturi extraordinar de avantajoase.

Filtru de aer este filtrul care asigura o curatare corespunzatoare a aerului care ajunge in galeria de admisie si apoi la motor, astfel incat sa nu patrunda impuritati sau particule care pot afecta buna functionare a acesteia. De asemenea este filtrul cel mai des schimbat la autoturism (evident, daca va pasa de masina si de felul in care aceasta functioneaza). Insa trebuie sa fiti atenti sa achizitionati produsul corespunzator, deoarece exista o mare varietate de filtre de aer, iar dumneavoastra trebuie sa tineti cont de recomandarile producatorului. Chiar daca unii soferi ar prefera sa nu foloseasca filtre de aer pentru ca masinile lor sa poata “respira” mai bine si sa “traga” mai mult, acestea sunt impetuos necesare pentru buna functionare a motoarelor si nu trebuie neglijata schimbarea lor periodica. In acelasi timp trebuie sa stiti ca un filtru de aer murdar va creste consumul de carburant, masina incercand sa suplineasca lipsa aerului printr-un plus de benzina.

Un filtru de combustibil este un alt tip de consumabil ce nu trebuie neglijat, deoarece acesta are menirea de a retine impuritatile din benzina sau motorina si protejeaza eficient motorul. Combustibilul filtrat, indiferent ca este vorba despre benzina sau motorina, ofera o mai buna performanta motorului. Daca inlocuiti periodic filtrul de combustibil veti beneficia de un consum mai redus de carburant, motorul va rula la puterea sa maxima si in parametri optimi si va polua mai putin.

Insa nu trebuie sa va ganditi numai la buna functionare a autoturismului, ci trebuie sa luati in calcul si sanatatea dumneavoastra. Este astfel foarte important sa schimbati periodic si un alt tip de filtru- filtru habitaclu, astfel incat calitatea aerului pe care il respirati in interiorul autoturismului sa nu aiba de suferit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here