Lucruri mai putin cunoscute despre telefoanele mobile – Ponturi

0
445

Cu totii stim ca telefoanele mobile au devenit mult mai mult decat simple dispozitive de pe care initiem sau pe care primim apeluri sau mesaje. Noile telefoane inteligente sunt practic niste mici computere, cu ajutorul carora putem sa navigam pe Internet, sa ne jucam, sa editam documente, etc. Insa exista multe aspecte de care nici macar nu suntem constienti si care ne fac viata mai usoara.

 • Stiati ca puteti sa va folositi telefonul la nivel inalt? Sau ma rog, mai inalt, devenind developer? Pariez ca nu! Iata cum puteti face acest lucru: Setari-Despre telefon- apasati de 7 ori pe “Numar model” si deveniti automat developer, ceea ce inseamna ca va veti putea imbunatati performanta telefonului, calitatea receptarii semnalului, precum si modul in care sunt afisate toate informatiile. Stiati ca puteti economisi foarte bine bateria telefonului alegand sa se afiseze totul doar in alb-negru? Ei bine tot ce aveti de facut este sa selectati modul monocrom din meniul de developer! ( Nu functioneaza pe toate telefoanele.)
 • Daca vreti sa navigati linistiti pe Internet si sa va jucati fara a fi deranjati de reclame nedorite si pop-up-uri nu trebuie decat sa va setati telefonul pe modul “Avion” si veti avea liniste si pace. Este drept ca nu veti putea primi sau efectua apeluri in acest timp, deci, cum spuneam, liniste si pace!
 • Avand in vedere ca acum putem sa ne blocam ecranele telefoanelor si numai noi sa cunoastem cheia de deblocare a ecranului, ne putem folosi de aceasta caracteristica pentru a afisa pe ecran un mesaj cu numarul de telefon, astfel incat, in cazul in care il pierdem, cel care il gaseste sa ni-l poata returna. Una dintre cele mai interesante aplicatii pentru blocarea telefonului este Screen Lock- Time password. Prin intermediul acestei aplicatii telefonul se va debloca daca introduceti corect ora curenta. In acest fel puteti fi siguri ca nimeni nu va avea cum sa va afle parola!
 • Unele dintre dispozitivele smart au o aplicatie numita Telegram, care va permite sa trimiteti documente, texte, link-uri etc. pe care o puteti folosi atat ca si blocnotes, dar si pentru stocare cloud.
 • Daca va doriti o camera video de supraveghere, puteti sa transformati foarte usor un telefon mobil intr-un astfel de dispozitiv! Folosind o aplicatie care detecteaza miscarea, puteti transforma un vechi telefon intr-o veritabila camera de supraveghere sau intr-un sistem de monitorizare video a copiilor. In acelasi mod, puteti sa va creati chiar si o camera video pentru bordul masinii!
 • Stiati ca va puteti transforma telefonul intr-un instrument util pentru detectarea bancnotelor false? Aveti nevoie doar de o banda adeziva transparenta, pe care sa o lipiti peste blitz-ul telefonului si pe care o colorati ulterior cu marker albastru. Repetati operatiunea de 3 ori si veti obtine o veritabila lampa cu ultraviolete!
 • Telefonul mobil poate fi foarte usor folosit si ca nivela de constructie sau boloboc, cum i se spune popular! Exista o aplicatie specifica, ce va ajuta sa va asigurati ca veti pozitiona perfect drept un tablou sau orice altceva ce doriti sa fie la un anumit nivel egal.
 • Stiati ca dispozitivele cu sistem de operare Android permit atasarea unei tastaturi sau a unui mouse? Folosind un cablu USB puteti sa va transformati radical experienta folosirii dispozitivului!
 • Cred ca toata lumea stie ca daca tastati inainte de un numar de telefon #31# identitatea dumneavoastra va fi ascunsa pentru apelant. Dar stiati ca daca folositi *#31# numarul dumneavoastra va fi ascuns pentru toate apelurile?
 • Stiati ca puteti sa dati share la orice continut foarte simplu, prin simpla apropiere a doua dispozitive? Este foarte simplu: apasati pe simbolul Share din orice aplicatie, selectati Android Beam din lista de optiuni si puneti cele doua dispozitive spate in spate. Transferul se va efectua imediat! Simplu, nu?
 • De cate ori accesati o retea Wi-Fi telefonul dumneavoastra va memora parola si o va folosi din nou atunci cand veti fi in raza de actiune a respectivei retele. Insa daca vreti sa spuneti si altora parola va fi dificil, deoarece veti putea vedea doar puncte in locul parolei. Aveti insa acum la dispozitie o aplicatie pentru Android (WiFi Passowrd Show) care va afisa parolele intregi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here