Lipsa laptelui matern in alimentatia din primele luni ale bebelusului, motiv real de ingrijorare?

0
212

Hranirea cu lapte matern a bebelusului este esentiala pentru dezvoltarea lui armonioasa, la adapost de boli, infectii, alergii etc. Si toti specialistii recomanda, acolo unde este posibil, alimentarea puiului de om, exclusiv la san, macar in prima jumatate de an din viata celui mic, astfel incat sa ii poata fi creat un adevarat scut impotriva bolilor de tot felul, respectiv  intarirea sistemului sau imunitar.

In realitate, nu toate proaspetele mame au posibilitatea de a-si hrani la san bebelusii, unele nu au lapte matern chiar de la inceput, altele insuficient pentru a-l satura pe cel mic, iar o alta categorie, cea mai blamata, decid singure de la inceput  sa renunte la acest tip de alimentare complet si perfect pentru copil, tocmai prin naturaletea lui. Indiferent de motivele pentru care alimentarea cu lapte matern nu mai este posibila, exista solutii concretizate intr-o diversitate de formule, vezi lapte praf de la humana, care sa suplineasca varianta naturala.

Chiar daca se gasesc intr-o situatie pe care nu si-au dorit-o, mamele care sunt in imposibilitatea de a le darui acest tip de hrana atat de sanatoasa propriilor bebelusi nu trebuie sa se alarmeze. Important este ca tipul de lapte praf care va constitui hrana sugarului sa fie cea potrivita nevoilor acestuia, astfel incat sa suplineasca absenta laptelui matern.

In primul rand, trebuie cerute sfaturile si recomandarile unui medic pediatru cu privire la tipul de lapte praf care va fi oferit ca hrana celui mic. Acest produs care contine proteine, minerale, glucide, supliment de fier, vitamine si alti compusi care imita calitatile laptelui matern, are formule speciale in functie de varsta bebelusului si nevoile lui pentru o crestere sanatoasa si dezvoltarea optima a sistemului sau imunitar.

De asemenea, sunt situatii cand bebelusul poate dezvolta alergii la formula normala de lapte praf, cea pe baza de lapte de vaca, dar aceste situatii sunt mai putin frecvente. Totusi, atunci cand se intampla astfel de cazuri, respectiv cand cei mici sunt alergici la laptele praf pe baza de lapte de vaca, exista varianta laptelui praf pe baza de soia. Se poate intampla ca si aceasta formula sa creeze acelasi disconfort bebelusului, iar atunci solutia este un tip de lapte praf hipoalergenic, astfel incat sa-l menajeze pe cel mic si sa ii elimine starile negative precum iritatii pe piele, diaree, disconfort abdominal, colici, gaze intestinale etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here