Kendama- anticul joc care revine in actualitate

0
446

Desi multi tineri din Romania descopera abia astazi deja faimosul joc de indemanare Kendama, trebuie sa stiti ca acesta a aparut in Japonia cu ceva secole in urma, in perioada Edo, mai exact prin anii 1600 si este oarecum inrudit cu jocul european “Bila si cupa” (desi acesta este mult mai simplu). Regulile jocului sunt relativ simple, iar farmecul jocului consta in abilitatile de coordonare a miscarilor astfel incat mingea sa fie plasata in cupe prin intermediul anumitor scheme, care variaza ca grad de dificultate.

Desi in aparenta Kendama este un instrument de joc relativ simplu, posibilitatile de manipulare a elementelor componente sunt aproape infinite, iar abilitatile manuale ale jucatorului ii permit sa execute diferite miscari si prinderi, fiecare dintre acestea valorand un numar de puncte. O Kendama clasica este compusa din urmatoarele elemente: “ken” tija sau manerul ciocanului, care este dotat in partea superioara cu un varf- spike si trei cupe (doua de o parte si de alta a partii superioare a manerului- una mai mare si alta mai mica – si una in partea inferioara a acestuia), precum si “tama” – o bila divers colorata, care este legata cu o sfoara de corpul kendamei. Daca in mod traditional, Kendama era fabricata doar din lemn, in zilele noastre se folosesc si alte materiale pentru acest joc, cum ar fi plasticul sau unele aliaje usoare. Design-ul Kendamelor este foarte variat, plecand de la o singura culoare a elementelor componente si terminand cu motive si desene complexe.

Chiar daca unele persoane privesc cu un oarecare scepticism acest joc, in vechime, chiar si samuraii se antrenau folosind jocul Kendama, acest fapt ajutandu-i foarte mult sa isi insuseasca mai bine abilitatile manuale fizice si indemanarea, precum si coordonarea miscarilor. De asemenea, Kendama este o excelenta modalitate de a imbunatati reflexele, atentia de concentrare, strategia si stapanirea echilibrului.

Daca doriti sa achizitionati o kendama la pret bun sau doriti sa aflati cat mai multe informatii despre acest joc de indemanare trebuie sa vizitati pagina kendamafan.ro! Veti gasi prezentarile celor cinci tipuri importante de Kendama, precum si caracteristicile acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here