Jocul clasic Sonic the Hedgehog de acum si pe mobil

0
962

Marile companii producătoare de jocuri video încep să se impună din ce în ce mai mult pe piaţa destinata jocurilor pe dispozitive mobile precum telefoanele smart şi tabletele, iar gigantul nipon Sega unul dintre pilonii acestei industrii a adoptat una dintre cele mai bune strategii zic eu. Mai exact este vorba despre programul numit Sega Forever în fapt o colecţie de titluri retro care au fost portate astfel încât să poată rula pe dispozitivele moderne ale zilelor noastre care rulează Android sau IOS.

Aşadar jocuri clasice lansate cu zeci de ani în urma pe console TV precum Streets of Rage, Gunstar Heroes, Golden Axe, Crazy taxi, Revenge of Shinobi  dar mai ales Sonic the Hedgehog primesc cu această ocazie o noua şansă de a urca pe scenă pentru a încânta deopotriva atât noua generaţie de gameri cât şi pe cei care acum pot fi numiţi deja nostalgici ai unor vremuri  demulte apuse, dar care iată revin la modă.

Astăzi, as dorii să mă opresc asupra jocului meu preferat din cadrul celor enumerate mai sus şi anume Sonic the Hedgehog în fapt primul titlu din cadrul francizei de jocuri cu Sonic, un titlu destinat iniţial consolei Sega Mega Drive.  Apărut în anul  1991, jocul s-a bucurat de un success răsunător la vremea sa,  astfel că, a fost inclus în topul celor mai bune jocuri video din istorie, plasând compania producătoare Sega în rândul liderilor mondiali, în ceea pe priveşte producţia de jocuri video, alături de alte nume sonore precum Nintendo, Atari sau Panasonic.

Sonic the Hedgehog este un joc tipic de platformă dar care aduce şi ceva caracteristici noi, un joc care vine să dea replica concurenţei reprezentate la acea vreme de liderul absolut şi anume Super Mario Bros.

Eroul principal, Sonic în fapt, este reprezentat de către un arici biped desenat  într-un albastru viu foarte plăcut, acestuia atribuindu-see de asemeni si o serie de trăsături umane care îl fac deosebit de prietenos în faţa utilizatorului. Adăugam la portretul personajului astfel conturat, ceva super puteri precum şi o intrigă care presupune eterna luptă dintre forţele binelui si răului şi obţinem astfel un joc super interesant. Asezonăm aluatul obţinut cu o grafică splendidă, îi adaugăm şi ceva picanterii în sensul unor soundtrack-uri care se mulzează perfect acţiunii şi obţinem în cele din urmă un joc de top.

Green Hill Zone este primul nivel al jocului, prima impresie dacă putem spune aşa, în fapt o emblemă a jocurilor cu Sonic, ce poate fi recunoscută cu uşurinţă inlusiv de persoane care au jucat titluri mai noi ale francizei apărute după anul 2000. În Green Hill Zone, utilizatorul descoperă abilităţile super ariciului, familiarizându-se totodată cu mecanica jocului care în varianta mobila este ceva mai puţin precisă datorită ecranului tactil comparativ cu un gamepad clasic cu butoane.  Pentru cei care preferă confortul oferit de “taste” puteţi juca în schimb o variantă neoficială disponibilă gratuit şi care rulează direct în browser şi anume Sonic Flash, iar dacă asta v-a deschis apetitul puteţi încerca o întreaga colecţie de jocuri cu Sonic online

Prin apăsarea butonului de play, jucătorul este introdus în lumea magică a lui Sonic pornind alături de acesta într-o aventură ce are ca misiune înfrângerea personajului negativ şi anume Doctor Robotnik, un personaj malefic – care a întemniţat animale pădurii în interiorul unor costume de roboţi, şi care poate fi învins numai cu ajutorul celor “7 nestemate ale haosului” în fapt o colecţie de item-uri gen smarale care sunt ascunse în diferite zone din cadrul stage-urilor. Smaraldele pot fi folosite pentru a deschide porţi temporale, pentru a da energie vietatăţilor sau pentru a crea arme laser şi pentru a tranforma gândurile în putere.

Jocul este de tip liniar avansarea făcându-se de la stânga la dreapta, jucătorul fiind nevoit să evite o serie de obstacole în genul unor gropi fară fund, ţepi metalici sau plarforme suspendate care riscă să cadă şi ziduri mobile care îl pot strivii. Alături de acest tip de obstacole fiecare nivel în parte include şi o serie de oponenţi reprezentaţi de diverşi roboţi în interiorul cărora sunt ţinute drept prizonieri tot soiul de animale, astfel că distrugerea unui robot echivalează cu eliberarea unui animăluţ.

Fiecare plansă de joc trebuie parcursă într-un timp limită de 10 minute, în caz contrar jucătorul pierde o viaţă iar jocul va repornii fie de la ultimul checkpoint activat ori în lipsa activării acestuia , de la început.

Vorbind despre un joc de platformă este cât se poate de clar pentru toată lumea că nu puteau lipsii bănuţii de aur, reprezentaţi aici sub forma unor inele răpândite peste tot, în cadrul fiecărui nivel în parte.  Colecţionarea unui număr de 100 de inele  aduce cu sine un bonus constând în acordarea unei vieţi suplimentare gen extra life , 1up. Cât timp Sonic dispune de bănuţi în inventarul său, în cazul unei coliziunii cu un oponent sau obstacol acesta îşi păstrează viaţa în schimb pierde un anumit număr de banuţi, alfel dacă inventarul indică zero, acesta îşi pierde o viaţă.

Sonic the Hedgehog este împărţit în 6 zone sau stage-uri fiecare cuprinzând cate 3 acte. La finalul celui de-al treilea act din cadrul fiecărei zone în parte urmează o confruntare directă, o luptă cu boss-ul respectiv cu Doctor Robotnik costumat diferit după caz. După parcurgerea tuturor celor 6 zone, urmează o a 7-a zonă în fapt un nivel de joc ce presupune confruntarea finală cu boss-ul. Dacă jucătorul iese victorios urmează un scurt clip video care îl înfăţisează pe Sonic reîntors în Green Hill zone alături de toate animale eliberate.

Ca şi particularităţi ale variantei mobile a jocului menţionăm că aceasta aduce cu sine posibilitatea folosirii a 2 personaje suplimentare (Tails şi Knuckles) ca şi eroi în rolul principal însă pentru început acestea nu sunt disponibile ci trebuie deblocate prin îndeplinirea unor task-uri. Vorbind despre un joc oferit gratuit pentru descărcare, precizez că Sonic the Hedgehog include o serie de reclame ce sunt prezentate în cadrul meniului principal, reclame ce uneori par cam aggressive, insă dace e să ne gândim ca producătorul are şi un interes financiar vorbind de o companie comercială acest lucru e lesne de înţeles.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here