Importanta activitatilor de well being

0
316

Conceptul de well being este unul relativ nou in cultura organizationala de la noi din tara, insa este un aspect foarte important de management al resurselor umane in cadrul marilor companii din alte tari. In principiu, well being s-ar putea traduce prin starea de bine general ce caracterizeaza un grup de persoane, respectiv un colectiv. De aceea este foarte important ca leader-ii sa acorde atentie sporita atunci cand vine vorba de starea de well being angajati. Un angajat multumit si fericit va munci cu mai mult spor, va avea randament mai mare si implicit mai multe performante. De aceea, marile corporatii organizeaza destul de des, la cateva luni, diverse evenimente de well being, prin intermediul carora angajatii reusesc sa interactioneze mai mult, nu numai la nivel profesional, ci si la nivel interpersonal.

Importanta activitatilor de well being a fost indelung dezbatuta in diverse lucrari de specialitate, insa concluzia unanima a tuturor autorilor a fost ca acest concept de well being nu trebuie neglijat, daca se doreste ca angajatii sa munceasca la adevaratul lor potential. Exista diverse companii specializate in organizarea de activitati well being, ce desfasoara diverse tipuri de work-shop-uri tematice, menite sa ajute oamenii sa isi rezolve anumite probleme sau sa isi poata descopri adevaratul potential, sa ajunga la un nivel inalt de inteligenta emotionala, dar si de sanatate psihica, mentala si spirituala.

In cadrul acestor evenimente de well being angajatii pot participa la ateliere diverse cu tematica foarte variata: parenting, mind focus, sleep better, fotografie, aranjamente florale, terapie prin ras, mindfulness, etc. Toate aceste activitati desfasurate alaturi de cei cu care muncesc, au drept rezultat o mai buna interactionare intre oameni, cresc nivelul de incredere reciproca, dezvolta si stimuleaza comunicarea, ducand in cele din urma la atingerea scopului de well being angajati.

Diferenta majora intre un sef si un leader consta mai ales in atitudinea fata de angajati! Un leader ideal va lua intotdeauna in considerare buna stare a angajatilor sai, va stii sa ii motiveze, sa ii ajute sa isi dezvolte la maxim potentialul si nu va neglija niciodata importanta activitatilor de well being.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here