Greseli de evitat cand se realizeaza un magazin online

0
178

Realizarea unui magazin online este mult mai complicata decat pare. La tot pasul pot aparea foarte multe greseli de care poate nu iti dai seama, dar care vor zadarnici orice efort depus in procesul de creare magazin online. Cu cat iti vei da seama mai rapid de aceste greseli, cu atat vei avea sansa sa ai un site care va functiona bine si va atrage clienti dornici sa interactioneze cu produsele si serviciile firmei.

Care sunt greselile pe care trebuie sa le eviti?

Nu porni la drum fara un logo special pentru magazinul online, el va influenta decisiv profitabilitatea magazinului si te va ajuta sa ai o imagine mai clara si mai usor de tinut minte in online. In paginile Despre noi si Contact trebuie sa existe mereu toate detaliile aferente acestor pagini.

In aceste pagini trebuie sa ai povestea brandului tau, sa spui pe scurt tot ce ar vrea sa auda un client despre firma, adresa de e-mail trebuie sa fie personalizata, nu generica, e de preferat cea asociata unui nume de domeni, locatia trebuie sa fie prezenta si ea, localizarea pe o harta.

Alta greseala frecventa pe care o fac cei care vor sa se ocupe de procesul de creare magazin online este legata de strategia SEO pe care o ignora complet. Pe site ai nevoie de trafic de calitate si de optimizare pe continut, fara ele oricat de mult ai investi in promovare nu vei obtine rezultatele dorite. Designul responsive inexistent este o greseala de multe ori fatala pentru site-urile la inceput de drum.

Un design responsive ii va ajuta pe utilizatori sa aiba o navigare placuta pe site de pe orice dispozitiv mobil, toate elementele se vor vedea exact ca in varianta desktop, fara erori de functionare. O ultima greseala pe care o poti evita usor e viteza slaba la incarcarea site-ului.

Utilizatorul nu are rabdare sa stea pana se incarca un site si pleaca imediat spre un altul. Cu cat viteza de incarcare este mai mare, mai rapida, cu atat experienta utilizatorilor va fi imbunatatita, rata de conversie fiind mult mai mare in acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here