Florile pentru nunta- de la buchet la aranjamente

0
1613

Nunta este un eveniment extrem de important in viata fiecaruia dintre noi si de aceea trebuie sa se acorde o atentie sporita atunci cand vine vorba de organizarea acesteia. Orice mireasa stie, ca in afara de rochia sa, care este o piesa centrala in ceremonia nuntii, un loc foarte important il ocupa si florile, fie ca este vorba de aranjamentele florale pentru nunta, buchetul de mireasa sau cele de la lumanarile de nunta. Florile nu pot, pur si simplu, sa lipseasca de la un asemenea eveniment.

Rolul florilor in ceremonia nuntii este sa infrumuseteze ambientul, sa asigure o atmosfera romantica si sa parfumeze aerul. De fapt, in antichitate, florile folosite pentru aranjamentele pentru nunta, cat si buchetul de mireasa si florile de la lumanarile de nunta aveau rolul de a proteja iubirea celor doi indragostiti, deoarece se presupunea ca parfumul lor putea sa alunge spiritele rele si sa atraga energii pozitive, ca o binecuvantare asupra tanarului cuplu.

Adevarul este ca florile reusesc sa ne incante privirea si simturile atat prin aspectul lor, cat si prin mirosul suav. Indiferent de sezon, florile fac parte integranta din viata noastra, asadar trebuie sa ne fie alaturi si in cele mai importante momente din viata. Mireasa isi va alege cu grija florile pe care le doreste in aranjamente, in lumanarile de nunta si mai ales in buchetul de mireasa. Majoritatea mireselor aleg pentru buchet flori de culoarea alba. Cele care opteaza pentru o rochie de mireasa mai putin conservatoare, care sa aiba alta culoare decat traditionalul alb, aleg sa isi asorteze buchetul cu nuanta rochiei. O alta tendinta este aceea ca florile din buchet sa fie in aceeasi nuanta fie cu cravata sau lavaliera ginerelui, fie asortate cu camasa acestuia (in cazul in care acesta alege alta culoare decat albul). Se recomanda ca si florile care decoreaza lumanarile de nunta sa fie in aceeasi nuanta cu cele din buchetul miresei.

Atunci cand sunt alese florile pentru aranjamentele de pe mesele festive sau cele care impodobesc sala de unde se va desfasura petrecerea, trebuie tinut cont ca acestea sa se asorteze in mod placut cu nuantele din incapere, cu materialele care imbraca scaunele sau cu fetele de masa si servetelele, astfel incat, per ansamblu sa se creeze un tot unitar armonios din punct de vedere cromatic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here