Dispozitive din ce in ce mai performante in magazinele de supraveghere video

0
553

Supravegherea video nu mai este de multa vreme destinata doar locurilor publice, bancilor si persoanelor foarte bogate. In ultimii ani, aceasta a devenit la fel de comuna ca si telefonia mobila sau alte tehnologii pe care le folosim peste tot. Conform unor statistici, exista o camera de supraveghere la 11 oameni, deci este aproape imposibil sa iesi din casa si sa nu fii supravegheat. La scoala, in magazine, pe strada sau chiar atunci cand mergi in vizita la prieteni, supravegherea video este prezenta.

Ceea ce foarte putini oameni stiu, este faptul ca, pe langa involutia pretului ( camerele de supraveghere s-au ieftinit de cateva zeci de ori fata de momentul in care au aparut ) , gasim si o evolutie spectaculoasa in ceea ce priveste dotarile dispozitivelor. Daca intri in acest magazin , poti descoperi extrem de multe camere, DVR-uri si alte dispozitive destinate supravegherii si sigurantei, care dispun de dotari cu adevarat deosebite.

Pentru ca principalul dispozitiv dintr-un ansamblu de securitate este camera de supraveghere, vom analiza putin specificatiile deosebite ale camerelor.

Ce poti descoperi cu adevarat inovator la camerele de supraveghere?

  • Rezolutia deosebit de mare. Imaginile pe care camerele de astazi le pot filma sunt net superioare celor care puteau fi filmate in urma cu mai multi ani. Practic, poti descoperi fiecare detaliu dintr-o intamplare si poti analiza fiecare punctulet dintr-o filmare. Cu rezolutii de peste 720 de linii tv, chiar si in cazul camerelor ieftine, fara doar si poate, vorbim despre performanta.
  • Infrarosu. Un mare pas spre performanta camerelor de supraveghere a fost dotarea acestora cu infrarosu. Senzori IR permit filmarea la o calitate foarte buna pe timp de noapte, in asa fel incat niciun moment al zilei nu mai este un seret pentru ochiul supraveghetorului.
  • Rezistenta sporita. Camerele de supraveghere de exterior pot sa reziste la temperaturi extreme, de pana la -50 de grade Celsius. Asta inseamna ca pot fi folosite in locuri in care oamenii nu au acces si pot sa preia informatii deosebit de utile pentru acestia.
  • Senzori de miscare. Un alt punct forte al camerelor de supraveghere de astazi este senzorul de miscare. Practic, acesta permite filmarea doar in momentele care conteaza cu adevarat, adica momentele in care exista miscare in camera supravegheata. In felul acesta pot fi economisite elemente precum timpul petrecut pentru cautarea evenimentelor supravegheate, curentul consumat de camera sau spatiul de stocare.
  • Tilt-Pan-Zoom. Reprezinta o tehnologie deosebita a camerelor de supraveghere, care le permite utilizatorilor sa controleze camera de la distanta. IN felul acesta, unghiul de vizualizare poate sa fie unul foarte mare iar eficienta camerei este si ea una sporita.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here