Despre stomatita

0
516

Stomatita este o afectiune inflamatoare a cavitatii bucale, mai frecventa decat v-ati putea imagina, si cuprinde mai multe semne si simptome. Pentru a putea initia un tratament stomatita eficient, trebuie intai sa cunoasteti ce este stomatita, cum se manifesta, cat si cauzele care au determinat-o. Puteti afla totul despre stomatita atat de la medicul specialist, cat si studiind informatiile care acum sunt disponibile pe diverse site-uri cu specific medical. Mai ales parintii trebuie sa stie ce este stomatita si sa recunoasca rapid semnele acesteia, deoarece aceasta afectiune este destul de frecventa in randul copiilor. Un tratament stomatita eficient si corect implica mai multe etape si preturi scazute, insa este extrem de important ca acesta sa se individualizeze in functie de cauzele care au generat stomatita, cat si in functie de severitatea sa.

Exista doua tipuri de stomatita: virala (este insotita de febra, vezicule sau ulceratii al nivelul mucoasei bucale, gingii umflate, dificultate de inghitire si salivatie excesiva) sau aftoasa (formarea ulceratiilor de pe mucoasa bucala este precedata de o senzatie de arsura si furnicaturi si de respiratie urat mirositoare). Stomatita virala este contagioasa, este generata de virusul herpetic si poate fi contactata pe cale orala, prin folosirea obiectelor contaminate sau prin sarut.

Sunt mai multi factori care trebuiesc luati in calcul atunci cand se instituie un tratament pentru stomatita. In primul rand trebuie sa fie cunoscuti factorii care duc la aparitia acestei afectiuni si care nu sunt deloc putini: alergii, micoze, virusul herpetic, diferite infectii, alte afectiuni ale organelor interne, cancerul bucal sau un sistem imunitar slabit, iar apoi trebuie identificat tipul de stomatita cu care se confrunta pacientul.

Medicul stomatolog este cel care poate aprecia severitatea afectiunii si prescrie tratamentul cel mai potrivit. Nu trebuie sa va faceti griji in legatura cu ce preturi veti fi nevoiti sa achitati pentru tratament, deoarece acesta este, de cele mai multe ori, unul simptomatic si presupune administrarea de antihistaminice sau antialergice, calmante pentru durere sau tratamente cu corticoizi, rareori si antibiotice.

Pacientii trebuie insa sa respecte o igiena bucala riguroasa, sa evite alimentele prea calde sau prea reci, pe cele picante, sarate, acre precum si orice alte substante care pot provoca o iritatie suplimentara mucoasei bucale, care si asa are de suferit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here