Descarca Facebook Lite – Aplicatia pentru telefoanele mai putin performante

0
1084

Daca sunteti utilizatori de aplicatii pe mobil este imposibil sa nu fii remarcat aparitia lui Facebook Lite inca din anul 2015. Si probabil, la fel ca si alti utilizatori, v-ati intrebat care este rostul acestei noi aplicatii, mai ales ca exista deja Facebook pentru Android si iOS. Ei bine, exista o explicatie! (ca sa parafrazam un celebru personaj J). De fapt, exista mai multe explicatii si motive pentru care a fost lansata aplicatia Facebook Lite si pentru care anul acesta a fost imbunatatita. Descarca Facebook Lite!!!

Despre Facebook Lite

In primul rand, spre deosebire de omoloaga sa consacrata, aplicatia Facebook Lite consuma mult mai putine resurse, fapt care se reflecta atat in consumul bateriei, in cel al serviciului de date mobile (mai ales daca aveti un abonament mai modest), cat si in ceea ce priveste spatiul de memorie necesar (ocupa doar 1,1 MB de memorie, se descarca si se instaleaza mult mai rapid si ruleaza chiar foarte bine!).  Ca idee, puteti opta sa va instalati ambele aplicatii si sa le utilizati diferit, in functie de conexiunea la Internet, adica Facebook clasic cand aveti retea Wi-Fi la dispozitie si Facebook Lite atunci cand consumati date mobile din abonament, pe bani!

Facilitati Facebook Lite

In acelasi timp, aplicatia Facebook Lite functioneaza bine chiar si atunci cand semnalul Wi-Fi sau cel al furnizorului de Internet nu este tocmai bun (chiar si cu o conexiune la retea de 2G) si sunt eliminate astfel perioadele in care asteptati sa se incarce o imagine sau o postare in cazul utilizarii aplicatiei clasice (pentru a utiliza cat mai putine resurse Facebook Lite incarca/afiseaza initial imaginile la o rezolutie mai mica, dar puteti vedea ce va intereseaza la rezolutie mare prin simpla selectare a respectivei imagini). Chiar si utilizatorii de telefoane mai putin performante pot beneficia de aplicatia Facebook Lite in conditii optime (poate ca din acest motiv aplicatia nu este disponibila si pentru iOS!).

Concluzii

In concluzie, folosind Facebook Lite va veti bucura de toate functiile Facebook-ului clasic, dar cu un consum minim de memorie, baterie si bani! Aplicatia a fost lansata ca parte a promisiunii lui Mark Zuckerberg, care doreste sa aduca oamenii mai aproape si sa faciliteze comunicarea, chiar daca utilizatorii nu au telefoane mobile performante sau o conexiune rapida la Internet, indiferent pe ce continent s-ar afla!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here