De ce se incalzeste telefonul – Este normal sau nu?

0
1258

De ce se incalzeste telefonul? Multi utilizatori de telefoane mobile au constatat de-a lungul timpului ca acestea se incalzezc atunci cand sunt folosite timp mai indelungat sau cand se incarca. Exista mai multe explicatii diferite pentru acest fenomen. Exista situatii in care o anumita incalzire a telefoanelor este normala, dar si situatii in care cresterea temperaturii acestora poate fi un semnal de alarma de care este bine sa tineti cont. Iata situatiile in care incalzirea gadget-urilor dumneavoastra este oarecum fireasca:

De ce se incalzeste telefonul:

  • In primul rand trebuie sa stiti ca noile tipuri de telefoane sunt mult mai performante decat modelele anterioare si sunt capabile de a face mai multe lucruri simultan. Pentru ca aceste performante sa fie posibile, telefoanele au fost dotate cu procesoare din ce in ce mai puternice, iar acestea, atunci cand suprasolicitate se incalzesc si degaja caldura (la fel ca si in cazul laptop-urilor sau a desktop-urilor, numai ca acestea sunt dotate cu sisteme de racire si ventilatoare!).
  • O alta situatie in care se poate constatat o crestere a temperaturii telefonului este atunci cand acesta se incarca. Degajarea de caldura in timpul alimentarii este normala si este rezultatul reactiilor chimice care au loc atunci cand bateria se incarca.
  • O alta sursa de incalzire a telefonului, la care probabil nici nu v-ati gandit, este ecranul acestuia. Ecranul emite lumina, iar lumina emite caldura. Mai ales ecranele de tip LCD tind sa se incalzeasca pe masura ce sunt utilizate.
  • De asemenea, in cazul in care utilizati mai multe aplicatii simultan sau folositi programe mari consumatoare de energie, se poate constatat o oarecare crestere a temperaturii dispozitivului dumneavoastra.
  • Este normal ca atunci cand vorbiti mai mult de 60 de minute in continuu la telefon, acesta sa se incalzeasca, atat datorita intrebuintarii in sine, cat si datorita temperaturii mainii si obrazului dumneavoastra.
  • Cand comunicarea cu turnul de semnal al operatorului dumneavoastra de telefonie este slaba sau cand sunteti la limita ariei de acoperire releul de semnal al telefonului va “munci” suplimentar, iar acest lucru poate genera un plus de caldura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here