Te intrebi de ce se descarca telefonul atat de repede? Iata de ce!

0
8141

Se descarca telefonul?

Ati sesizat ca uneori bateria telefonului se descarca mai repede decat alte ori, chiar daca nu ati vorbit mult sau daca nu ati navigat pe Internet? V-ati intrebat de ce se intampla acest lucru? Ati sesizat ca telefonul dumneavoastra nu mai are aceleasi performante pe care le avea initial? Iata care este explicatia: uneori, anumite aplicatii, ruleaza in continuare, chiar daca dumneavoastra credeti ca le-ati inchis. Un exemplu foarte elocvent in acest sens este cel al noului Messenger folosit de catre FaceBook. Chiar daca dumneavoastra v-ati deconectat de pe site- ul de socializare, aceasta aplicatie continua sa ruleze si veti primi in continuare mesaje.(Asta in cazul fericit! Caci asa va veti aminti sa inchideti aplicatia si sa va prelungiti viata bateriei!) Ceea ce inseamna ca bateria dumneavoastra va fi solicitata si implicit se va consuma.

De ce se descarca telefonul :

Unele aplicatii folosesc mai mult din resursele energetice ale bateriei, altele au un consum mic, ce nu afecteaza durata bateriei. Pentru a afla care sunt aplicatiile mari consumatoare de energie aveti posibilitatea de a verifica acest lucru. Majoritatea telefoanelor Android au in meniu optiunea de a va arata care sunt procentele de energie consumate de sistemul de operare si de aplicatii. Trebuie sa intrati in meniul telefonului la Setari, apoi la System si ulterior sa selectati Baterie. In acest meniu veti gasi informatii legate de procentul de energie pe care il mai are bateria, dar si un clasament al consumatorilor de energie: aplicatii, programe, grad de luminozitate, servicii de date, etc. Este indicat sa folositi acele aplicatii numai atunci cand chiar aveti nevoie de ele si sa nu le lasati sa ruleze in backround.

In cazul in care constatati ca o anumita aplicatie consuma foarte mult, verificati daca aceasta este actualizata (variantele mai vechi consuma mai multa energie) si incercati sa o update-ati. Puteti incerca sa gasiti o alta aplicatie care sa va ofere aceleasi beneficii, dar care sa solicite mai putine resurse.

durata_bateriei

Este important sa aveti o autonomie cat mai mare atunci cand nu aveti posibilitatea de a va incarca bateria telefonului si de aceea trebuie sa stiti cum sa prelungiti durata acesteia. Folosirea serviciilor de date solicita de asemenea bateria si grabeste golirea acesteia, asa ca ar fi indicat sa inchideti Wi-Fi, Bluetooth, GPS-ul, etc atunci cand acestea nu sunt absolut necesare.

Varianta cu acumulator extern:

(Vezi aici preturi acumulatori)

O alta varianta atunci cand se descarca telefonul este achizitionarea unui acumulator extern, pe care il puteti conecta la smartphone ori de cate ori ramaneti fara energie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here