De ce este bine sa folosim leduri auto

0
630

In industria auto mereu se fac noi descoperiri, iar tehnologiile se modifica de la un an la altul. De cand s-au inventat becurile tip led, acestea au fost folosite mai intai pentru lanterne, apoi pentru uz gospodaresc, pentru ca ulterior sa se foloseasca si in industria constructoare de masini. Daca vrei sa iti utilezi masina cu astfel de becuri, gasesti leduri auto pe Led24.ro. Oferta este foarte bogata si variata, iar preturile sunt mai mult decat accesibile si rentabile.

Daca ar fi sa trecem in revista evolutia becurilor folosite in industria auto ar trebui sa incepem cu lampile cu acetilena, ce au fost folosite inca din 1880, sa continuam cu lampile cu halogen, (ce sunt inca folosite cu succes), apoi sa amintim de becurile cu xenon, ce au facut o adevarat valva atunci cand au aparut si sa incheiem cu becuri led auto, care sunt de data mai recenta. Diodele electroluminescente, cunoscute si sub denumirea de becuri led auto, au ca principal avantaj faptul ca au nevoie de foarte putina energie pentru a functiona, in comparatie cu celelalte tipuri de lampi folosite la faruri. Din acest motiv acest tip de leduri auto pot fi folosite si la masinile electrice sau cele hibrid. Un led auto emite o lumina care se incadreaza intre cea emisa de becurile cu halogen si cele cu xenon, atunci cand vine vorba de intensitate si stralucire (un led auto bun produce pana la 100 de lumeni dintr-un watt de electricitate).

Alte avantaje ale folosirii de leduri auto sunt: fiind de mici dimensiuni, ele devin mai usor de manipulat, razele de lumina emise sunt mai concentrate si pot fi manipulate mai usor in a crea diverse forme, nu emit caldura multa (asa cum o fac lampile pe halogen, de exemplu, scazand riscul de supraincalzire a cablurilor), consuma foarte putina energie (fapt care se reflecta chiar si in consumul de combustibil), sunt mai puternice decat lampile cu halogen si dau o lumina mai calda decat acestea si au si o durata de viata mai lunga. In plus, un led auto necesita un timp de aprindere mult mai scurt decat becurile cu halogen si nu este afectat de aprinderi si stingeri repetate, de asemenea este foarte rezistent la trepidatiile si vibratiile aparute in timpul mersului si nu emite substante toxice in mediu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here