Cum trebuie sa alegeti chitul de rosturi

0
462

Internetul este plin de site-uri care prezinta diverse sfaturi practice despre cum ar trebui sa faceti anumite lucrari de amenajari interioare. Insa nu intotdeauna aceste sfaturi vin de la profesionisti si de aceea este recomandat sa consultati site-uri acreditate, ale unor producatori sau importatori de materiale de constructii si amenajari interioare, care va pot oferi informatii si sfaturi pertinente si avizate.

De exemplu, daca doriti sa va montati singuri gresia si faianta, trebuie sa stiti ce tip de adeziv de gresie este mai potrivit, ce chit pentru gresie este recomandat pentru camera de baie, cum trebuie sa fie aplicat acesta in rosturi, etc. Poate parea usor, la prima vedere sa faceti aceste alegeri singuri sau la indicatiile vanzatorului din magazinul de profil, insa lucrurile nu stau chiar asa. Trebuie sa stiti exact care este tehnica potrivita pentru a aplica in mod corect si eficient un chit de rosturi. In caz contrar, rezultatele pot fi chiar dezastruoase, deoarece orice fir de praf va fi vizibil, daca nu il aplicati corect apa va patrunde intre placile de gresie, daca nu indepartati orice urma de adeziv pentru gresie dintre rosturi chitul nu va fi eficient, etc. Chitul de rosturi are atat un scop estetic, cat si unul practic.

Cand alegeti un chit pentru gresie trebuie sa tineti cont de culoarea acestuia, astfel incat fie creati un contrast placut, care sa scoata in evidenta desenele sau modelele gresiei, fie optati pentru varianta ton sur ton, adica atat gresia, cat si chitul de rosturi sa aiba aceeasi culoare.

Cu ajutorul chitului de rosturi corect ales puteti chiar sa modificati aspectul intregii camere de baie. Un chit mai deschis decat faianta sau gresia va da senzatia de mai multa lumina si va mari din punct de vedere vizual spatiul, pe cand chitul mai inchis la culoare va scoate in evidenta mai bine placa de gresie sau faianta.

In acelasi timp, atunci cand cumparati chit de rosturi pentru camera de baie trebuie sa tineti cont de faptul ca in aceasta incapere este mai multa umezeala, ca se face condens, etc si de aceea este necesar sa achizitionati un chit de rosturi rezistent la umezeala, care sa nu favorizeze aparitia mucegaiului sau a igrasiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here