Cum se asaza in mod corect produsele in vitrine

0
57

Cand este vorba despre vitrine pentru patiserie, acestea sunt o carte de vizita a magazinului.  Modul in care vitrinele se prezinta vor determina cumparatorii sa plateasca pentru produse sau sa fuga dezamagiti. O vitrina foarte bine amenajata si iluminata va vinde cu 30% mai mult, conform studiilor de specialitate.

Tot studiile au aratat ca vitrina din sticla este cea mai eficienta metoda prin care se pot promova produsele si brandurile expuse. De asemenea, ofertele curente pot fi prezentate tot cu ajutorul unei vitrine.

Prin intermediul vitrinei consumatorii intra in contact cu atmosfera si cu produsele existente in magazin si, de aceea, este recomandat ca fiecare proiect care implica vitrine sa fie personalizat in functie de produsele expuse si sa fie original, astfel incat clientii pentru care sunt expuse respectivele produse sa le vada si sa vrea sa le cumpere. Conteaza foarte mult si designul magazinului in care este amplasata vitrina.

Vitrine din sticla pentru patiserie – importanta lor in magazine

Exista mai multe tipuri de vitrine din sticla pentru patiserie, care se vor alege in functie de mai multe caracteristici ale magazinului pentru care sunt cumparate. Ulterior se va trece la amenajarea lor corecta.

Pentru amenajarea vitrinelor se vor lua in calcul mai multe aspecte foarte importante legate de echilibrul cromatic, intensitatea pe care o are lumina, alegerea unor puncte bune de focalizare si forma si designul vitrinei.

Vitrinele pot sa fie suspendate, incadrate intre pereti, rotative si lista ramane deschisa. Este, de asemenea, foarte important sa se tina cont si de concordanta existenta intre produsul comercializat si categoria de clienti pentru care sunt etalate produsule.

Spre exemplu, vitrina dintr-un magazin de lux va trebui sa fie foarte eleganta si din sticla foarte clara. Se va tine cont de lumina si de modul in care aceasta cade pe produse, ca si de culoarea luminii. Este important ca sticla sa nu contina indicii legate de preturi, in timp ce vitrina unei patiserii, de exemplu, poate sa contina doar produsele frumos aranjate si trebuie sa fie foarte curata.

Cand este vorba despre vitrina unei patiserii, ceea ce conteaza cel mai mult este curatenia. O vitrina cu produse alimentare care este murdara va goni imediat clientii. De asemenea, insectele prezente in interiorul vitrinei, cum ar fi mustele, sunt elemente care trebuie sa dispara de urgenta, avand in vedere ca sunt produse care vor fi consumate.

Niciun cumparator responsabil nu va cumpara produse dintr-o patiserie in care vitrinele prezinta urmele preparatelor de ieri sau de saptamana trecuta si in care zboara muste.

Vitrinele care prezinta alimente trebuie sa fie impecabile, altfel rolul lor s-a terminat pe loc. Cu siguranta, fiecare persoana a vazut la stiri rezultatele inspectiilor facute de institutiile abilitate si modul in care inspectorii s-au exprimat ferm vizavi de curatenie.

Un proprietar de patiserie ar trebui sa se gandeasca daca el ar fi dispus sa manance produse dintr-o vitrina cum este cea pe care o are. Atunci cand vintrina este foarte curata, va atrage, cu siguranta, simpatie din partea cumparatorilor si vanzarile vor creste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here