Cum sa va gasiti telefonul furat – Find My Device sau Android Lost

0
487

In primul moment in care nu ne gasim telefonul, dupa ce trece socul initial, primul impuls este acela de a suna pe numarul nostru pentru a vedea daca telefonul este ratacit pe undeva sau l-am uitat din neatentie, ori acesta a fost efectiv furat. In cazul in care telefonul este inchis inseamna ca acesta a fost luat de catre altcineva, iar sansele de recuperare scad cu fiecare ora care trece. Din fericire, exista solutii pentru localiza telefonul furat, chiar daca nu aveti instalate deja anumite aplicatii in acest sens.

Cele mai populare aplicatii  pentru telefoanele mobile, care va ajuta sa va localizati rapid telefonul sunt disponibile atat pentru Android, cat si pentru iOS. Prima si cea mai la indemana solutie este Android Device Manager sau cea de Find my iPhone. Cu ajutorul ei veti reusi sa va locatizati gadget-ul foarte rapid. De asemenea, aceasta aplicatie va permite si sa va sunati telefonul (acesta va suna in continuu timp de 5 minute) sau sa il blocati de la distanta, ceea ce il va face total inutil pentru hoti. Aceasta aplicatie, Android Device Manager sau Google Find my Device este cel mai accesibil dispozitiv de localizare, iar dumneavoastra nu trebuie decat sa aveti telefonul conectat cu contul Google, fara a fi nevoie sa instalati vreo alta aplicatie sau program si sa aveti conexiune la Internet. Odata lansata cautarea telefonului, Google va va afisa o harta pe care este semnalizata pozitia aparatului dumneavoastra.

O alta aplicatie interesanta, care va permite localizarea de la distanta a gadget-ului dumneavoastra este Android Lost. Cerintele acestei aplicatii sunt: conexiunea la Internet, sistem de operare de operare minim Android varianta 3.0 si conectarea telefonului cu contul dumneavoastra Google. Desi aceasta aplicatie este la prima vedere un pic mai dificil de folosit, rezultatele sale sunt excelente. Pentru telefoanele care au sistem de operare Android variante inferioare celei 3.0 exista alternativa folosirii aplicatiei Plan B, care este echivalentul lui Android Lost.

Google Location History sau Timeline este o alta unealta de care va puteti folosi pentru a va gasi telefonul furat. Pentru a va putea folosi de aceasta aplicatie este necesar ca device-ul dumneavoastra sa fie conectat la contul de Google si la Internet.

Utilizatorii de telefoane mobile marca Samsung au, in plus, la dispozitie o aplicatie speciala numita Find my Mobile, prin intermediul careia isi pot gasi rapid si eficient gadget-ul pierdut sau furat. Pentru a o putea folosi este necesar ca utilizatorul sa aiba un cont Samsung si sa isi inregistreze telefonul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here