Cum sa iti protejezi datele din telefon in caz de furt

0
427

Telefoanele mobile au devenit mult mai mult decat simpele dispozitive pe care le folosim ca sa efectuam sau sa receptionam apeluri sau mesaje. Telefoanele mobile tin acum loc si de camera foto si de album de amintiri, dar si de portofel electronic. Folosim telefoanele pentru a naviga pe Internet, pentru a accesa posta electronica sau platformele de socializare, etc. Asadar un telefon mobil ascunde in el acum un intreg univers. Asa ca nu este de mirare ca pierderea sau furtul acestuia ne afecteaza extrem de mult, mai ales ca riscam sa pierdem foarte multe informatii, iar hotii pot accesa informatii foarte importante despre noi. Pentru a reduce cat mai mult eventuala paguba provocata de pierderea sau furtul telefonului exista cateva metode care te ajuta sa iti protejezi datele.

 

  • Atunci cand va pierdeti sau va este furat telefonul, persoanele straine pot accesa informatiile din dispozitiv. Insa daca dumneavoastra aveti o protectie de ecran avansata, cum ar fi deblocarea telefonului prin amprenta digitala sau alte sisteme de protectie (PIN, parola, etc), acest lucru va fi foarte dificil, daca nu chiar imposibil de realizat de catre hoti. In aceeasi ordine de idei, avand in vedere ca ecranul este blocat si nu se poate utiliza aparatul ati putea opta pentru afisarea pe screensaver a unui alt numar de telefon alternativ, in speranta ca telefonul va fi gasit de un om de bine, care va dori sa vi-l returneze.
  • Configurati-va Android Device Manager! Credeti-ma ca aceasta aplicatie va fi cel mai bun prieten in extrem de multe situatii!
  • Pentru ca un eventual hot sa nu poata avea acces la conturile de email sau de pe site-urile de socializare este recomandat sa va deconectati definitiv dupa ce le utilizati si sa le protejati cu parole puternice, astfel iti protejezi datele foarte bine
  • In ultima instanta, daca inevitabilul s-a produs, singura optiune ramasa este aceea de a sterge toate datele din telefon! Aici intervine, din nou, Android Device Manager!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here