Cum sa faceti “Print Screen” pe telefonul mobil cu Android – Samsung, Huawei, Nokia

1
24791

De multe ori se intampla ca fiecare dintre noi sa navigheze pe Internet de pe telefonul mobil si aproape de fiecare data cand vedeti ceva uimitor sunteti singuri si nu aveti cui sa ii aratati. Daca insa stiti sa faceti print screen, veti salva fotografia si veti avea apoi posibilitatea de a o impartasi cu prietenii.

Sistemele de operare ale telefoanelor variaza in functie de vechimea acestora, de producator, etc. Vreau sa va dau cateva exemple despre cum se poate face print screen cu telefonul care are ca sistem de operare Android 6,7,8 dar si cum puteti face un print screen cu un telefon care utilizeaza sistemul de operare Windows Phone.

 Print screen Android:

In primul rand, pentru a putea face un print screen cu telefonul mobil (sau tableta) care opereaza cu sistemul Android, acesta trebuie sa aiba si butoane fizice pentru optiunea de volum mai mare sau volum mai mic. Pentru a face efectiv screen shots trebuie sa apasati concomitent butonul de pornire al telefonului si butonul HOME si sa le tineti apasate cateva secunde, sau POWER + volum down, depinde de modelul telefonului. Imaginea care era afisata in acel moment pe ecranul telefonului va fi salvata automat in memoria acestuia.

 Print screen Windows Phone: (daca mai foloseste cineva)

Daca folositi un telefon mobil care foloseste sistemul de operare Windows este foarte usor sa faceti un print screen. Tot ceea ce aveti de facut este sa apasati concomitent butonul de Start si butonul de power, iar imaginea care era pe ecran in acel moment va fi salvata automat in memoria telefonului, intr-un folder care chiar se numeste Screenshots.

Daca aveti un telefon Samsung Galaxy  S8 va fi si mai usor sa faceti print screen, caci va puteti folosi de abilitatea acestuia de a raspunde la Air gesture, astfel ca tot ce veti avea de facut este sa va treceti palma peste ecranul telefonului, dupa ce, in prealabil, din meniul de setari ati intrat in submeniul Motion si apoi Hand motion, bifand optiunea de Palm swipe to capture. In acest moment tot ce va trebui sa faceti pentru a obtine un print screen este sa va treceti palma peste ecranul telefonului, de la stanga la dreapta, si pe toata suprafata acestuia.

Pentru gadgeturile care nu au butoanele fizice de volum, puteti incerca cu aplicatia Screenshot It

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here