Cum sa alegi perechea perfecta de schiuri pentru tine

0
465

Schiatul este un sport foarte indragit, iar datorita faptului ca Romania este binecuvantata cu forme de relief generoase, care permit amenajarea partiilor pentru practicarea sporturilor de iarna, la noi in tara sunt foarte multi adepti ai acestui gen de activitate in aer liber.

Pentru novici o pereche de schiuri nu inseamna mare lucru, insa impatimitii sporturilor de iarna stiu ca alegerea tipului, modelului, lungimii, etc a schiurilor nu este deloc o joaca si sunt foarte multe aspecte de care trebuie tinut cont atunci cand iti alegi perechea perfecta de schiuri. Pe Internet exista destul de multe site-uri care te invata cum sa alegi marime schi si care explica importanta criteriilor mai sus amintite si ar fi bine sa studiezi cat mai aprofundat aceste aspecte inainte de a achizitiona o pereche de schiuri. O alta alternativa ar fi sa te lasi pe mana celor care lucreaza in centrele de inchiriere a echipamentului sportiv specific, insa nu bag mana in foc ca vei beneficia de cea mai fericita alegere a echipamentului.

O sa trec in revista doar unele dintre cele mai importante criterii de selectie a celei mai potrivite perechi de schiuri pentru tine:

  • Nivelul de cunoastere si stapanirii a schiatului: incepator, intermediar sau profesionist
  • Locul unei vei schia: teren accidentat, partii amenajate pentru incepatori, partii profesioniste sau pentru competitii
  • Ce tip de schi vrei sa practici: sportiv, de agrement sau la nivel competitional

In functie de aceste aspecte, va trebui sa optezi pentru schiuri de o anumita lungime- schiurile lungi sunt recomandate persoanelor cu o greutate peste medie in functie de inaltime, celor care prefera sa schieze cu viteza mare si care sa faca intoarceri sau manevre bruste, etc, iar schiurile scurte sunt optime pentru persoanele mai usoare, care nu vor neaparat sa prinda viteze mari si nu efectueaza manevre bruste, care sunt la nivel de incepatori. Dupa cum vezi, un rol important in alegerea perechii potrivite de schiuri il joaca atat greutatea, cat si inaltimea ta, asa ca trebuie neaparat sa tii cont de aceste aspecte. Aici poti gasi cateva informatii foarte utile, de care este bine sa tii cont, inainte de a-ti achizitiona o pereche de schiuri! Si bineinteles, nu uita de echipamentul de protectie!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here