Cum mi-am schimbat aerul conditionat si ce am invatat din experienta asta?

0
180

Au trecut mai bine de zece ani de cand imi cumparasem aerul conditionat si dupa doua veri in care am cam murit de cald in casa am spus ca e cazul sa il schimb cu unul mai performant. Zis si facut, am inceput sa caut unul nou si am optat pentru un aparat de aer conditionat 12000 btu, suficient pentru locuinta mea.

Firma de la care am luat acest aer conditionat Daikin mi-a oferit livrare gratuita, garantie extinsa, montare gratuita si cele mai bune servicii de mentenanta si reparatii, cel putin asa am inteles de la ei. Au venit baietii, au demontat vechiul aer conditionat l-au pus pe cel nou, aparatul de aer conditionat 12000 btu, au facut probe, totul mergea foarte bine.

Problema a fost ca nu au avut timp sa imi explice in detaliu si m-au lasat sa citesc singur cartea tehnica a acestui aer conditionat Daikin. Avand foarte mult functii noi si control avansat mi-am cam prins urechile, nu mai stiam cum sa pornesc anumite functii pe care si celalalt aparat le avea pentru ca telecomanda era gandita altfel.

Pana la urma am sunat la firma care mi l-a montat si m-au indrumat cei de la consultanta. Dupa vreo luna stiam sa umblu binisor cu el, numai ca mai aveam oarecare palpitatii cand lucrurile imi scapau de sub control. Ce am inteles din toata experienta asta.

Daca iti iei aer conditionat mai complex si treci de la unul simplu fii sigur ca stii sa il si folosesti. Montarea e destul de dificila si ramai cu ceva de lucru dupa, mai ales daca noul aer conditionat nu e la fel de mare ca anteriorul si mai trebuie facute schimbari.

Noile aere conditionate au si filtrare speciala asa ca va trebui sa fii atent sa le cureti bine si sa inlocuiesti filtrele la nevoie ca sa nu ai probleme mai tarziu. La cateva luni de la instalare sunt multumit de el, am inteles cam toate functiile lui si am reusit sa am din nou confortul dorit in locuinta si iarna, si vara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here