Cum intretii salteaua si cand stii ca e timpul pentru una noua?

0
639

Salteaua este o inventie extrem de importanta pentru omenire. Practic, este cea care ne sustine in momentele in care dormim si cea care ne ofera momente deosebit de placute, pline de odihna, de vise si de sperante. O saltea insa, poate sa se transforme cu usurinta si intr-un cosmar. Acarienii din saltea  ( niste vietati minuscule, care traiesc in saltele, covoare si orice loc confortabil, intunecat si umed si care se hranesc cu pielea noastra moarta ) pot provoca alergii si in cazuli mai putin norocoase, boli mult mai grave. Din acest motiv, intretinerea saltelei este o necesitate iar inlocuirea sa este la fel de importanta.

Cum ingrijesti salteaua ?

Conform celor de la expert-saltele.ro , ingrijirea saltelei trebuie sa tina cont de urmatoarele sfaturi:

  • Nu o indoi, nu sari pe saltea si nu ii provoca daune fizice. Atunci cand o transporti, incearca sa o tii cat mai dreapta. Evita sa o soliciti prea mult, sarind pe ea si incearca sa o folosesti doar pentru activitatile pentru care a fost conceputa. In caz contrar, durata sa de viata poate sa fie una foarte mica.
  • Roteste-o periodic si intoarce-o cel putin o data la 6 luni. Este bine ca o data la cateva saptamani sa rotesti salteaua dintr-o parte in alta. In felul acesta, punctele de presiune facute de corpul tau ajung sa fie cat se poate de uniforme. Acelasi motiv il are si actiunea de a intoarce salteaua. Unele saltele sunt construite in asa fel incat sa aiba o fata pentru iarna si una pentru vara, asadar, un alt motiv pentru a o intoarce este un confort mult mai serios, in functie de anotimp.
  • Foloseste-te de o microsaltea. Este o saltea foarte subtire care se pune peste salteaua principala si care o protejeaza. In felul acesta, eviti dezvoltarea adevaratelor comunitati de acarieni, eviti murdarirea si umezirea saltelei. Daca aceasta ajunge umeda, sansele sa dezvolte acarieni sunt uriase.
  • Aeriseste-o, dar nu o expune direct la soare. Este bine sa scoti salteaua la aer, din cand in cand. In acelasi timp, nu este indicat sa o tii direct in lumina soarelui, deoarece materialele pot avea de suferit.

Cand stii ca ai nevoie de o saltea noua?

Este relativ simplu sa iti dai seama daca salteaua ta este sau nu este una eficienta. Daca te trezesti in fiecare dimineata cu dureri de spate si cu o stare de oboseala, atunci este clar faptul ca trebuie sa vizitezi expert-saltele.ro. Daca au trecut cel putin 7 ani de cand ai cumparat ultima saltea, iarasi este un semn. Practic, ori de cate ori nu te mai simti confortabil, este posibil ca motivul sa fie salteaua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here