Cum eliminam virusii din telefon – Cele mai bune metode!

0
2368

Cum sa scapi de virusii din telefon? Ei bine, ideal ar fi sa fii prevazator, astfel incat sa nu te procopsesti cu ei… Dar daca totusi s-a intamplat, ai la dispozitie cateva solutii, menite sa te scoata din impas! In general, dispozitivele care folosesc sistemul de operare Android reusesc sa “se viruseze” atunci cand instalati o noua aplicatie sau cand vizitati site-uri web nu tocmai sigure. De aceea este indicat sa instalati din start un program anti-virus, care sa va protejeze de aceste neplaceri si sa fiti siguri ca va setati gadget-ul astfel incat sa nu permita instalarea unei aplicatii din sursa nesigura (Setari- Optiuni securitate)

Cea mai populara si mai simpla solutie, ramane resetarea telefonului si intoarcerea la setarile initiale cu care a venit din fabrica. Desi pare usor si la indemana sa optati pentru aceasta solutie, trebuie sa stiti ca veti pierde destul de mult timp pentru a recupera ce se pierde in timpul acestei operatiuni.

Pentru a reusi sa scapati de virusii din telefon puteti urma acesti pasi: porniti dispozitivul in Safe Mode (in acest fel nu vor putea rula aplicatiile ostile), deschideti meniul de setari si selectati sa vedeti aplicatiile instalate. In cazul in care descoperiti o denumire a unei aplicatii pe care stiti sigur ca nu ati instalat-o, inseamna ca ati gasit “vinovatul”. Dezinstalati respectiva aplicatie si ati scapat de problema! Inainte de a apasa butonul de dezinstalare, nu uitati sa stergeti si memoria cache si datele acelei aplicatii! Daca nu vi se permite dezinstalarea prin butonul de Uninstall al acesteia, accesati meniul de Administrator din telefon si deselectati respectiva aplicatie. Reveniti la meniul anterior si dezinstalati-o! Nu uitati sa reporniti dispozitivul in mod normal!

In cazul in care nu reusiti sa identificati nicio aplicatie cu nume ciudat sau despre care nu va amintiti sa o fi instalat, cel mai sigur este sa dezinstalati toate aplicatiile recente, astfel incat sa fiti siguri ca inlaturati pericolul. Le puteti instala ulterior, insa asigurati-va ca folositi surse sigure de download!

O alta optiune demna de luat in seama este aceea de a instala aplicatii special create pentru acest gen de probleme, cum ar fi Bitdefender, Telefon Clean Virus Ghid Auto, Virus Clener, Super Antivirus Cleaner & Booster – MAX,  Super Speed Cleaner – Antivirus Cleaner & Booster, etc. !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here