Cum alegem un Host / Gazduire de calitate – Recomandari

0
955

Sa ai un blog, nu mai este de mult timp o fita. Ba mai mult, as putea spune ca pentru unii dintre tinerii cu initiativa si rabdare, a devenit chiar o sursa de bani blogul. Este nevoie sa stii sa atragi cititori, sa gasesti mereu subiecte interesante si incitante, astfel incat sa ai un trafic asigurat. Insa pe langa talentul scriitoricesc mai sunt necesare si alte lucruri. Trebuie sa inchiriezi un domeniu, trebuie sa ai un serviciu bun de hosting, etc.

Atunci cand vine vorba de a inchiria un pachet de gazduire de la o firma de hosting, multi se uita intai la banii pe care trebuie sa ii cheltuie si din acest motiv ajung sa faca unele concesii, care pe termen lung se dovedesc a fi paguboase. Pe principiul “dau un ban, dar stau in fata” eu prefer sa fac o investitie care pe viitor sa imi asigure succesul si care sa ma fereasca de bataile de cap inutile.

De exemplu, prefer ca firma de hosting cu care fac contract sa imi asigure exact ceea ce imi trebuie: un server care sa mearga brici si care sa nu sa blocheze cand imi e lumea mai mare, posibilitatea de a extinde domeniul atunci cand situatia o cere, suport tehnic oricand am nevoie sau intervine vreo problema (desi sper sa nu am nevoie), profesionisti care sa stie sa ma indrume si sa ma ajute sa imi rezolv problemele ivite sau sa imi ofere solutii potrivite, anumite facilitati si chiar promotii (daca se poate! ), vreau sa beneficiez de personalizarea serviciilor oferite si sa ma pot baza pe cei din spatele serviciului oferit (sunt constient ca nu sunt unicul client si ca exista un sistem de prioritizare al solicitarilor), si evident sa beneficiez de uptime excelent.

Asa cum spuneam, pentru mine pretul nu este printre primele trei criterii de selectie a unei firme de hosting cu care doresc o colaborare pe termen cat mai lung. Nu zic, sunt importanti si banii pe care ii dai, dar daca platesti putin si esti multumit de pret, dar nu si de servicii, cu ce te alegi? Serverele care pica des si dificultatile de incarcare a paginilor alunga vizitatorii si potentialii clienti…

Este foarte important sa gasesti firma potrivita de gazduire web, daca vrei ca lucrurile sa mearga bine! Pentru ca de serviciile acestei firme depinde cu adevarat viitorul site-ului tau, fie ca e vorba de un blog, un magazin virtual, o platforma de informare, etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here