Cum aflam ce versiune Android este instalata pe telefon sau tableta

0
399

Sistemul de operare Android vine in destul de multe versiuni instalat pe telefoanele mobile. Dar cum poti afla ce versiune foloseste telefonul sau tableta ta? Va voi arata cum sa verificati ce versiune Android aveti

In fiecare an cei de la Google lanseaza cate un un update la sistemul lor de operare, asadar in 2016 am avut lansarea Android 7 Nougat, care momentan ruleaza pe cele mai multe telefoane, iar in 2017 au lansat Android Oreo care probabil va lua locul lui Nougat pe majoritatea telefoanelor noi ( cand spun majoritatea ma refer la telefoanele performante care au destule resurse sa ruleze Android Oreo )

Cum putem verifica ce versiune Android folosim pe telefon? Va vom arata cativa pasi simpli pentru a dezlega aceasta dilema:

Cum pot verifica ce versiune de Android foloseste telefonul meu?

Este foarte simplu sa gasim aceasta informatie. Pur si simplu accesati “Setari” din meniul telefonului, apoi veti gasi optiunea “Despre dispozitiv” dupa care accesati “Informatii software”. Aici veti gasi informatii despre versiunea de Android folosita, precum si alte informatii importante.

Ce versiune Android ar trebui sa am?

Dupa cum am mai spus majoritatea telefoanelor aparute in 2017 folosesc Android Nougat asadar varianta 7. Exista si telefoane mai slabute care foloesc Android 6 dar si 5. Sistemul de operare Android va deveni din ce in ce mai complex si va consuma din ce in ce mai multe resurse, astfel apar telefoane din ce in ce mai performante care ne vor face sa le inlocuim pe cele vechi.

In general telefonul ne anunta atunci cand apare o actualizare de software. Aceasta va aparea ca o notificare spunandu-ne ca exista un update si daca dorim sa il instalam. Exista si varianta prin care putem verifica manual daca exista actualizari. Pe scurt:

  • Accesati “Setari” din meniul principal
  • Apoi veti gasi “Actualizare software”
  • In aceasta sectiune aveti optiunea “Descarcare manuala actualizari” care va cauta daca exista vreo actualizare disponibila.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here