Comparatie intre Google Nexus 4 si Samsung Galaxy S3

0
1289

Sa faci o comparatie intre aceste doua produse se dovedeste a fi chiar dificil: fiecare are avantajele sale, plusurile si minusurile sale, si fiecare dintre noi se poate afla in ipostaza de a se atasa de un anume brand sau produs.
Vom incerca sa facem o analiza comparativa intre cele doua produse, analiza care se vrea obiectiva si nepartinitoare pentru niciunul dintre ele, netinand cont de afinitatile personale.
Daca plecam de la design, niciunul dintre cele doua aparate nu exceleaza si nu pare a fi extrem de la moda; Samsung se potriveste in mod natural in palma utilizatorului, insa Nexus are un rafinament mai aparte datorita suprafetei de sticla- asadar 1-0 pentru rafinamentul lui Nexus (desi se murdareste mai usor si este mai alunecos!).
La asemanari am putea puncta ca butoanele principale (pornit/ oprit si volum) sunt situate in aceleasi locatii pentru amblele telefoane, insa Samsung foloseste un port MHL, iar Nexus Slimport.
Camerele foto ale ambelor sunt de 8 megapixeli, cu auto focus si blitz, ce pot realiza fotografii de 1080p, singura diferenta intre telefoane fiind date de camerele situate pe fata aparatului, cele pentru apeluri video: astfel Samsung are o camera frontala de 1,9 megapixeli, iar Nexus una de numai 1,3 megapixeli. (deci se egaleaza scorul- 1:1).
Galaxy S III ofera un slot de MicroSD card pentru extinderea memoriei de stocare, pe cand Nexus nu are acest avantaj (scor 2:1 pentru Samsung!). Un avantaj major in favoarea Samsung apare insa cand se pune problema de extindere a memoriei: capacitatea sa interna de 16GB poate fi extinsa gratie slotului pentru MicroSD, pe cand Nexus nu are acest avantaj si se gaseste numai in doua variante: de 8 si respectiv 16 GB, fara posibilitate de extindere. (scor 2:1pentru Samsung)

Cand vine vorba de ecran, avem un scor strans sau chiar egal; si asta deoarece e o chestiune strict legata de gustul fiecaruia: Samsung are un display de 4.8-inch 720 x 1280 HD Super AMOLED, care insa nu reda chiar natural tonurile, dar are un impact initial mare datorita stralucirii lor, pe cand Nexus se prezinta cu un ecran de 4.7-inch WXGA 768 x 1280 True HD IPS Plus, cu tonuri realistice si o mai buna vizibilitate atunci cand este folosit afara, in lumina directa a soarelui. Asadar nu vom acorda punctaje pentru acest aspect, fiind o chestiune pur subiectiva.
Daca luam in calcul sistemul de operare ne confruntam iarasi cu un scor destul de strans: Nexus are Android 4.2, iar Samsung Android 4.1.1 Jelly Bean. Fiecare dintre cele doua aparate are anumite aplicatii care incearca sa cucereasca podiumul, fie ca este vorba de Daydreams, Photo Sphere, S Voice, Pop Up Play sau Buddy Photo Share.
Cand vine vorba despre mesaje si redactare trebuie sa ii dam Cezarului ce este al Samsung-ului (sau vice- versa), deoarece accesul la tastele de punctuatie este mai rapid si facil, fata de Nexus. (as zice ca in momentul asta scorul ar fi cam 2,5: 1 in favoarea Samsung).
Galaxy S III, are un procesor dual-core de 1.5GHz Qualcomm Snapdragon S4 Plus si Adreno 225 GPU , dar si 2GB of RAM, iar Nexus unul quad-core de 1.5GHz Qualcomm Snapdragon S4 Pro CPU cu Adreno 320 GPU si 2GB of RAM. Asadar nu exista diferente semnificative intre cele doua, performantele lor fiind asemanatoare. (nu acordam punctaj de data asta!).
In ceea ce priveste conectivitatea la Internet, cele doua smart phone- uri sunt asemanatoare ca performante, cu precizarea ca Samsung, datorita LTE connectivity se bucura de un transfer de date mai rapid (Nexus are HSPA+).
Cand vine vorba de fotografii si calitatea acestora, nu exista diferente, performantele ambelor telefoane fiind foarte asemanatoare. Insa atunci cand vorbim de filmari se schimba situatia: Samsung conduce detasat in competitie, datorita calitatii video, a calitatii imaginilor si a redarii detaliilor. La acest aspect se adauga si calitatea audio superioara a aparatului Samsung (deci inca un punct pentru Samsung!).
In ceea ce priveste calitatea vocii din timpul convorbirilor, nu exista diferente notabile intre Samsung si Nexus. Nici in ceea ce priveste performanta bateriei nu se semnaleaza diferente intre cele doua telefoane inteligente.
Concluzia finala se trage singura: conform calcului punctajelor se pare ca Samsung Galaxy SIII ramane lider incontestabil! Pentru detalii legate de pret accesati: Galaxy S3 (16 GB) 2.299 RON

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here