Ce-i poti da de mancare unui copil – Alimentatia – Cateva sfaturi

0
788

Alimentatia este importanta pentru oricine. Unii mananca sanatos, altii nesanatos, unii sunt la regim, altii fac abuz si mananca extrem de mult. Cand vine vorba insa de alimentatia unui copil mic, atentia trebuie sa fie foarte mare. Este foarte important sa ii dai copilului tau alimente sanatoase pe toata durata cresterii. Un regim de viata nesanatos poate dauna copilului si poate provoca diverse boli. Asa ca mare grija

In primele luni de viata, micutul trebuie alaptat. Mamele care pot, alapteaza natural, care nu, apeleaza la alte solutii, cum ar fi laptele muls sau laptele praf.

Dupa perioada de alaptare, copilul poate trece la consumarea altor alimente diversificate. Puteti opta pentru cereale bebe,care pot fi combinate cu lapte, astfel incat sa-i asigurati micutului o alimentatie sanatoasa. De asemenea, copiii, in jurul varstei de 6 luni pot incepe sa consume iaurt pentru bebelusiAcesta poate fi cu diferite fructe, astfel incat sa-i asigure copilului necesarul de vitamine si minerale. Chiar daca micutul a trecut la un meniu mai diversificat, nu trebuie sa incetati sa-i dati lapte de cresteredeoarece aceste este necesar de folosit in continuare.

Dupa perioada de 6 luni, copilului ii pot fi introduse in alimentatie alimene ca: ouale, pestele, branza,  ficatul sau diferite feluri de supe. Totul trebuie preparat in asa fel incat masa preparata pentru micut sa fie sanatoasa si hranitoare. Evitati alimentele prajite si cu un continut mare de grasimi.

Cu o alimentatie sanatoasa si cu o educatie pe masura, copilul creste sanatos si frumos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here