Ce e important cand alegi numele cainelui

0
263

Copiii se bucura cel mai mult atunci cand parintii cedeaza si accepta in locuinta un animal de companie. Doar ca a creste un caine nu e o treaba atat de simpla pe cat pare. De la hrana speciala si cum o alegem si pana la…amanuntul aparent banal de a gasi un numele cainelui, toate au importanta.

Inainte de a face pasul, trebuie sa te cunosti pe tine. Cainii nu inteleg numele asa cum o facem noi. Pentru ei e o simpla comanda, pentru ca nu pot intelege semnificatia lui. E indicat sa nu alegi un nume uman comun pentru patrupedul tau, pentru ca studiile demonstreaza ca stapanii au tendinta sa se astepte la un comportament tipic uman din partea cainelui, ceea ce ar putea dauna relatiei.

Specialistii spun ca numele formate din doua silabe sunt ideale, pentru ca pot fi invatate rapid si au un ritm usor de inteles. De asemenea, nu e indicat sa alegi o gluma pe post de nume. Cainii sunt animale foarte inteligente si chiar daca nu pot intelege “gluma”, vor simti atitudinea fata de ei si nume, asa ca relatia dintre catel si stapan ar putea suferi. Prin urmare, numele cainelui e important.

Indicatii

Dacă numele străine şi exotice pentru patrupede au devenit foarte populare la noi in urma cu caţiva ani, cele traditionale sunt acum din nou la moda. Proprietarii de patrupede aleg tot mai des nume cu rezonanta romaneasca pentru animalul lor de companie, in detrimentul celor exotice si greu de pronuntat, atat de populare in trecut. Inainte de a alege un nume pentru cainele tau, este bine sa ţii cont de câteva criterii: numele ar trebui sa reflecte personalitatea cainelui, ar fi bine ca numele sa fie scurt si uşor de retinut, pentru ca patrupedul sa raspunda rapid la el, daca mai detii un caine, este bine sa alegi un nume cat mai diferit al acestuia, pentru a nu crea confuzii, odata ce ai ales un nume, foloseşte-l doar pe acesta, nu diminutive. Altfel, cainele nu se va invata cu numele său.

Bun si la energie

Un lucru important: deoarece numele cainelui va fi pronuntat foarte des, este important ca acesta sa aiba o semnificatie, cuvintele fiind forme de energie, care ne ajuta sa ne schimbam starea de spirit. In cazul in care ai copii pune-i pe ei sa-ti dea o idee, in special daca sunt mici, acestia vor poci numele ales si acela ii va ramane.

In cazul in care doresti sa ai un caine dresat, ai grija atunci cand alegi un nume pentru el. Pentru a nu se asemana cu nici o comanda pe care acesta o va invata.

Pentru a familiariza catelul cu numele sau este bine sa-l strigi inca de la inceput, cu o voce calda si calma. Dupa cum am mai spus, evita sa-l strigi cu diverse diminutive sau derivari pana acesta se invata cu noul sau nume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here