Ce ar trebui sa stiti inainte de a folosi benzile de albire a dintilor

0
420

Multi oameni isi doresc ca zambetul lor sa fie mai alb si mai luminos. Ei spera ca tartrul acumulat de-a lungul anilor va fi redus sau chiar eliminat. Benzile de albire a dintilor sunt considerate o metoda eficienta si ieftina de a realiza acest lucru. Nu exista nicio indoiala ca pot functiona bine si sunt cu siguranta o optiune mai buna decat un kit obisnuit de albire a dintilor, cumparat de pe Internet, dar utilizarea benzilor de albire are si cateva dezavantaje semnificative de care trebuie sa fiti constienti.

Cum functioneaza benzile de albire a dintilor

         Benzile de albire a dintilor, asa cum sunt Crest whitestrips, sunt realizate dintr-o substanta plastica flexibila acoperita cu un strat subtire de gel de albire, care va contine, de obicei, peroxid de hidrogen sau peroxid de carbamida. Cand aplicati benzile pe dinti, gelul este presat pe suprafata lor si tinut pe loc, permitandu-i sa patrunda in dinte si sa actioneze pentru albire. Benzile se aplica zilnic pe o perioada de doua pana la trei saptamani.

         Desi la prima vedere acest lucru pare un procedeu ideal, cu costuri reduse pentru un zambet mai alb, exista trei probleme semnificative. Acestea nu sunt dificultati insurmontabile, dar sunt cele despre care ar trebui sa stiti daca doriti sa folositi aceste benzi eficient.

Riscul de albire neuniforma

         Oricat de atent asezati benzile, o banda este o suprafata bidimensionala aplicata pe un dinte tridimensional. Intotdeauna vor exista locuri in care banda nu este in contact complet cu dintele. Cu noroc si o aplicare atenta, nu veti lasa aceleasi pete descoperite de fiecare data, dar pe parcursul unui tratament, zonele dintilor dvs. care nu sunt acoperite corespunzator nu vor fi la fel de albe. In cel mai bun caz, acest lucru va da rezultate inegale, dar in cel mai rau caz veti putea ramane cu margini inestetice galbene a dintilor, care pot fi vizibile.

Posibile problemele pentru gingii

         Agentul de albire din benzile de albire a dintilor, desi nu este la fel de puternic precum cele pe care le folosesc stomatologii, este totusi un produs chimic care poate dauna tesuturilor moi ale gingiilor tale. Este esential sa evitati pe cat posibil contactul intre agentul de albire si gingiile dvs., desi acest lucru este mai usor de spus decat facut. Luati in considerare utilizarea foarfecilor pentru a taia banda de albire pentru a se potrivi exact pe dintii dvs.

Sensibilitatea dintilor

         Benzile sunt sigure daca sunt utilizate cu moderatie, daca exagerati cu ele pot provoca sensibilitate si chiar deteriorarea dintilor. Daca stratul de smalt este erodat prin aplicarea excesiva a agentului de albire, nu veti suferi numai dureri, ci exista riscul de degradare si alte probleme care, in cel mai rau caz, pot ajunge la pierderea dintilor. Niciodata nu prelungiti tratamentul mai mult decat cel recomandat si asigurati-va ca dintii dvs. sunt in stare buna inainte de a incepe aplicarea benzilor de albire.

Ar trebui sa folositi benzi de albire?

         Benzile de albire pot fi un mod eficient de a imbunatati aspectul dintilor patati sau galbeni.  Daca decideti sa incepeti sa folositi benzi de albire, este o idee excelenta sa vizitati inainte medicul stomatolog pentru o verificare amanuntita si a primi un mic sfat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here