Cauti un hidrofor ieftin? Iata principalele criterii de achizitionare

0
123

Din cauza faptului ca in anumite zone canalizarea lipseste cu desavarsire, amenajarea unei locuinte poate fi extrem de dificila, fie ca este vorba despre o gospodarie locuita zi de zi, fie ca este vorba despre o casa de vacanta. O solutie temporara este caratul unor galeti cu apa din put sau din fantana, insa acesta este doar un efort in plus, de care, in timp, proprietarii se lipsesc.

Din fericire, acestia au oportunitatea de a alege un hidrofor ieftin, astfel incat sa isi poata alimenta in permanenta casa cu apa curata, oricat de mare sau de mica ar fi ea.

Ce este si pe baza caror criterii se alege hidroforul?

Hidroforul reprezinta un sistem automatizat cu ajutorul caruia utilizatorii pot extrage apa direct dintr-o retea subterana si o pot redistribui in functie de necesitatile gospodariei, sub presiune constanta. Hidrofoarele pot fi folosite pentru a trage apa din mai multe tipuri de retele, de la puturi adanci pana la conducte.

Modul de functionare al hidroforului este simplu. Un hidrofor indeplineste procesul de aspirare si pe cel de refulare. Aspirarea presupune extragerea apei din sursa subterana, iar refularea presupune trimiterea ei catre robinetii instalatiei sanitare.

Hidroforul este compus din pompa, furtun de absorbtie, sorb, vas de expansiune, racord antivibrant, presostat, manometru si, nu in ultimul rand, din racordul cu 5 cai.

Ce caracteristici are hidroforul potrivit pentru nevoile tale?

Pentru a decide ce tip de hidrofor este potrivit pentru nevoile fiecarui utilizator in parte, principalul factor de care trebuie sa tina cont este adancimea sursei de apa. In cazul in care este vorba despre adancimi mai mici de 8-9 metri, este suficient un sistem hidrofor cu pompa de suprafata, iar cand adancimile sunt mai mici de 25 de metri, hidroforul cu pompa cu ejector este necesar. In cazul in care adancimile depasesc 25 de metri, va fi nevoie de un hidrofor cu pompa submersibila.

Amplasarea hidroforului este un aspect foarte important, de care trebuie sa tina cont utilizatorii. Acesta nu trebuie amplasat in holul casei sau in spatiul de locuit, intrucat este extrem de inestetic. El trebuie sa stea pe o suprafata plana si sa fie fixat cu dibluri. Pentru amplasarea hidroforului este nevoie de doua chei reglabile, un cutter, o banda de teflon si o surubelnita.

Magazinul online prezinta potentialilor cumparatori o gama variata de hidrofoare, de la cele de inox, de adancime, cu ejector, cu aspiratie dubla, pentru alimentare cu apa din fantani sau din puturi.

In alegerea celui mai bun hidrofor pentru nevoile utilizatorilor, se va tine cont de indicatorii de performanta, de puterea exprimata in wati si de marimea dispozitivului, adaptata la numarul de consumatori.

Conteaza si presiunea din interiorul hidroforului, care variaza in functie de cantitatea de apa. Utilizatorii sunt sfatuiti sa se orienteze catre modele de hidrofoare care pornesc in mod automat in momentul in care presiunea din interior scade.

In concluzie, alegerea unui hidrofor nu este o provocare daca potentialii cumparatori stiu de ce criterii trebuie sa tina cont.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here