Care sunt cele mai bune centrale termice?

0
476

Odata cu marea debransare de la reteaua publica de incalzire termica si alimentarea cu apa calda menajera, tot romanul a decis ca trebuie sa isi monteze in apartament o centrala termica, astfel incat el sa decida ce temperatura vrea in casa si sa beneficieze de apa calda si caldura dupa bunul plac. Acest lucru a incurajat aparitia si inmultirea firmelor de profil, care furnizeaza centrale termice si materialele aferente pentru montarea acestora. Pe piata de profil sunt foarte multe tipuri de centrale termice: centrale pe lemne, centrale termice pe gaz, centrale electrice. Fiecare dintre aceste centrale termice are avantajele sau dezavantajele ei si se potriveste in anumite situatii sau locatii.

De exemplu, in zonele de munte, unde oamenii au mai degraba acces la material lemnos, cele mai multe cereri sunt pentru centrale pe lemne. De obicei, acestea sunt cu gazeificare a lemnului, fapt care le asigura un foarte bun randament. Centralele pe lemne au randament mai mare decat cele pe gaz, deoarece lemnul in sine are un randament termic mai mare, adica da mai multa caldura decat gazul.

In orase, mai ales la bloc, oamenii isi instaleaza centrale termice pe gaz, pentru a-si incalzi locuintele si a avea apa calda. Acest tip de centrale sunt foarte practice, avand dimensiuni destul de reduse si un consum relativ mic. In plus, sunt foarte usor de exploatat, iar daca sunt comandate de catre un termostat pot asigura chiar si o economie insemnata de gaz, daca se seteaza, de exemplu, temperaturi mai joase pentru intervalele de timp in care nu se afla nimeni acasa si temperaturi mai ridicate in restul timpului.

Exista insa situatii, in care instalarea unei centrale termice pe gaz sau lemn nu este posibila sau permisa si singura optiune ramane instalarea unei centrale electrice, de exemplu in anumite magazine sau centre comerciale, etc.

Ca sa raspund la intrebarea din titlu: nu se poate spune ca un anumit tip de centrala este mai bun decat altul! Fiecare dintre tipurile de centrale amintite este perfect intr-o anumita situatie sau locatie.

roinstalatii.ro va ofera o gama completa de centrale termice de toate felurile, la preturi fara concurenta!  Alege centrala termica potrivita de aici si nu vei regreta! Alegand roinstalatii.ro veti beneficia de consiliere din partea profesionistilor pentru a achizitiona cea mai potrivita centrala termica, de preturi foarte bune si modalitati variate de plata, precum si de livrarea centralei alese direct la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here