Avantajele becurilor auto cu xenon

0
544

Toti conducatorii auto stiu cat sunt de importante farurile atunci cand conduc pe timpul noptii. Farurile prost reglate sau cele care emana prea putin alumina reprezinta adevarate probleme pentru un conducator auto, caci afecteaza siguranta sa si a celorlalti participanti la trafic. De aceea, trebuie acordata o atentie sporita reglarii corespunzatoare a acestora, astfel incat sa confere iluminat optim pe timpul noptii, fara a-I deranja insa pe ceilalti soferi. Este foarte neplacut atunci cand suntem orbiti de farurile masinii care circula pe contrasens si a caror faruri nu sunt reglate cum ar trebui. De aceea, atunci cand achizitionati becuri auto, cu sau fara xenon, trebuie sa va informati inainte.

Indiferent cat de buna este acuitatea dumneavoastra vizuala, condusul pe timpul noptii poate fi obositor si daca aveti si faruri care lumineaza prost, aveti deja “reteta” pentru oboseala si stres. Este impetuos necesar ca lumina farurilor sa fie suficient de buna pentru a va asigura o buna vizibilitate a drumului, mai ales atunci cand circulati pe drumuri care nu beneficiaza de iluminat stradal. Cele mai folosite becuri auto, in trecut, au fost cele halogen, iar in prezent multi soferi opteaza pentru achizitia de becuri cu xenon.

Xenonul este un element chimic ce face parte din categoria gazelor nobile, iar becurile auto cu xenon emit lumina datorita arcului electric ce se formeaza intre cele doua contacte. Xenonul care este in interiorul becului amplifica luminozitatea acestui arc electric, rezultand o lumina puternica si stralucitoare. In comparatie cu becurile auto clasice cu halogen, cele cu xenon consuma mai putina energie, emit o lumina mai puternica si au o durata de viata mai lunga. Dezavantajul major al acestui tip de becuri auto este dat de faptul ca daca farurile nu sunt corespunzator reglate, pot incomoda soferii care circula din directia opusa.

Chiar daca exista credinta ca becurile cu xenon sunt foarte scumpe, acest fapt este contrazis de realitate, deoarece, de exemplu, pe site-ul autohut.ro gasiti un kit de becuri cu xenon sub 50 de lei. Pe site, in afara de diverse modele de becuri auto, gasiti si o gama variata de alte piese auto pentru foarte multe marci de masini, la preturi foarte avantajoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here